Petrolul a dat o reprezentaţie de zile mari duminică după-amiază, câştigând cu 4-1 întâlnirea cu FC Botoşani, formaţie venită la Ploieşti cu gânduri mari, sfârşind, însă, prin a asista la un spectacol pe care n-a avut puterea să-l influenţeze. În fapt, a fost o repetiţie cu costume, extrem de reuşită, pentru returul de joi, cu Viktoria Plzen.

Pe o căldură sufocantă, haita lupilor a fost de neoprit în jocul cu moldovenii, prilej cu care şi-a defulat toate frustrările strânse după meciul cu cehii din Europa League. Era secunda 59, când Mutu a reluat cu capul în poartă centrarea din corner a lui De Lucas, deschizând astfel piesa în patru acte ce avea să urmeze. Următoarele două reuşite, semnate de Albin şi Tamuz, n-au făcut decât să confirme faptul că forţa ofensivă a formaţiei regizorului Răzvan Lucescu este devastatoate, mai ales atunci când toţi actorii sunt pe scenă. Leo Grozav l-a schimbat pe Lazăr, spectatorul din poartă, dându-i ocazia să vadă show-ul de pe un loc mult mai confortabil, aducându-l lângă el pe banca de rezerve. Însă, paradoxal, mutarea a avut efect în atac, iar după şutul în transversală al lui Ianc, FC Botoşani a reuşit să reducă din diferenţă prin Batin, care a trimis, cu capul, în poarta lui Pecanha.

În partea secundă, galben-albaştrii n-au mai forţat, înlocuind atacurile în valuri cu un joc inteligent, bazat pe o posesie prelungită, dar în acelaşi timp spectaculoasă. Chiar şi aşa, Tamuz a bifat dubla, în minutul 60, lăsându-l fără replică şi pe Tiuţ, dublura titularului. Până la final, Mutu a mai ratat o şansă de a înscrie, trăgând în portarul advers, dar spectacolul fusese deja asigurat. Aşadar, Petrolul a început stagiunea Ligii 1 cu două victorii aplaudate la scenă deschisă, iar acum se gândeşte deja la confruntarea de joi, de la Plzen. Pentru că, în oraşul celebru pentru berea sa, lupii vor să sfideze tradiţia şi ţin să bea şampanie din cupa calificării! Noroc!

fcpetrolul.ro