Simona Halep are şanse să devină cea mai bună tenismenă a lumii

„Simona Halep va ocupa locul 1 în clasamentul jucătoarelor de tenis până la sfârşitul anului 2014“. Acesta este pronosticul jurnaliştilor italieni, care explică de ce consideră că românca va deveni cea mai bună jucătoare a lumii. Simona Halep este mare favorită la ocuparea poziţiei de lideră a tenisului mondial până la sfârşitul acestui an, jurnaliştii italieni fiind de părere că ea le poate depăşi în următoarele luni pe Na Li şi Serena Williams. „Cea mai serioasă candidată la primul loc este Simona Halep. Românca a ajuns pe locul 3, a jucat în prima finală de Grand Slam şi, spre deosebire de Eugenie Bouchard, a făcut puţini paşi greşiţi în turneele mai mici. Întotdeauna a dat totul, ajungând cât de departe a putut la fiecare turneu. Dacă va continua aşa şi pe ciment va ajunge serios şi meritat la ţintă, iar WTA îşi va găsi noua regină”, scriu italienii, citaţi de ziare.com. De asemenea, italienii au explicat de ce Na Li, Petra Kvitova şi Maria Sharapova, jucătoare care au câştigat turnee de Grand Slam în acest an, nu pot aspira la primul loc. „Na Li a câştigat Australian Open, dar apoi a fost eliminată rapid la Roland Garros şi Wimbledon. Sharapova şi-a revenit şi a câştigat la Madrid şi Roland Garros, însă jocul ei nu a convins niciodată. Kvitova are un talent imens, dar este inconstantă şi e, practic, imposibil să ajungă pe primul loc”, scrie sursa citată. Cât despre Serena Williams, ea a pierdut multe puncte în acest an, astfel că italienii sunt de părere că Simona Halep va ajunge numărul 1 în lume în următoarele luni.

Situaţie critică la Steaua

Steaua se va despărţi de trei oameni din staff după meciul cu Stromsgodset. Mai precis, campioana României va rămâne fără echipa medicală. Laurenţiu Reghecampf i-a convins pe doctorul Radu Paligora, pe asistentul acestuia, Iulian Mircea, dar şi pe Horea Codorean, preparator fizic, să meargă la Al-Hilal. Fostul antrenor din Ghencea i-a convins pe şefii grupării din Arabia Saudită să-i aducă şi pe cei trei, după ce deja i-a luat pe Thomas Neubert, Toni Petrea, Cristian Ţermure, Florin Tene şi kinetoterapeutul Ovidiu Kurti. Astfel, pe banca Stelei vor mai rămîne doar Costel Gâlcă, alături de cei doi „secunzi”, Nicolae Dică şi Laurenţiu Roşu, plus preparatorul fizic spaniol Julian Jimenez. Din stafful pe care Reghecampf l-a avut timp de doi ani în Ghencea mai rămân maseorii Cătălin Fandel, Constantin Moroiu şi Sorin Cristof, alături de team managerul Marius Ianuli.

Spadasinele au ratat calificarea în semifinalele CM

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi rezerva Ana Maria Constantin, a ratat, ieri, calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de scrimă de la Kazan, informează site-ul oficial al competiţiei.
România a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 41-32, de reprezentativa Italiei, care le-a avut în componenţă pe Bianca Del Carretto, Rossella Fiamingo şi Mara Navarria. În optimile de finală, România trecuse de Germania, cu scorul de 25-16. Echipa României s-a clasat pe locul 5, după ce a învins formaţiile din China, scor 35-32, şi din SUA, scor 45-40.