Petrolul continuă seria excelentă a rezultatelor din Slovenia, iar miercuri a învins cu 2-1 pe NK Maribor, după o primă repriză dominată categoric de gazde. În urma acestui succes, galben-albaștrii au ajuns la a patra victorie consecutivă în meciurile amicale, după cele reușite cu Volga Novgorod, Dinamo Zagreb și Slaven Belupo.

Obișnuită cu aerul tare al Ligii Campionilor, NK Maribor a reprezentat cel mai puternic adversar de până acum întâlnit de ploieșteni în cele 4 jocuri de verificare, iar găzarii au simțit asta pe pielea lor, mai ales în prima parte a confruntării de miercuri seară. Campioana Sloveniei a început meciul mult mai bine, a deținut controlul la mijlocul terenului, iar posesia superioară i-a permis să-și creeze numeroase ocazii de gol. După cele două bări ale lui Fajic (minutele 11 și 14), în cele din urmă a venit și golul. Bohar l-a executat cu sânge rece pe Pecanha și a mai estompat din frustrarea violeților.

Pauza a fost benefică doar pentru Petrolul, care a ieșit de la cabine fără Morar și Fanchone, înlocuiți de Mutu și Beța. Intrarea ”Briliantului” a schimbat radical fața jocului pentru formația lui Răzvan Lucescu, iar galben-albaștrii au început să conteze în atac. Lucescu a efectuat mai multe înlocuiri puțin după minutul 70, iar imediat, la un corner executat de Marinescu, Albin a prelungit inteligent, iar Gerson a reluat cu capul în poartă. N’Koyi și Mareș au trecut și ei pe lângă gol, însă hențul unui apărător advers i-a oferit șansa lui Mutu să înscrie din penalty, cu o ”scăriță” de mare efect.

Petrolul a câștigat și al patrulea amical din Slovenia, dar mult mai greu decât precedentele, conștientă că a făcut o primă repriză modestă, anulată, însă, de prestația din partea a doua, când a și reușit să înscrie golurile victoriei. Acest succes le menține un moral ridicat băieților lui Lucescu, pe fondul căruia pot să abordeze cu maximă încredere și ultimul test, cel de vineri, cu sârbii de la Partizan Belgrad.

Geraldo n-a vrut să forțeze

Fundașul central al Petrolului s-a confruntat în ultimele zile cu dureri lombare și la genunchi, iar Lucescu a preferat să-l menajeze la partida cu NK Maribor, lăsându-l pe Geraldo pe banca de rezerve. Teixeira și Peteleu, ceilalți doi jucători cu probleme medicale, au făcut un antrenament ușor chiar pe stadionul Ljudski înaintea amicalului de miercuri seară.

Susținuți de 7 suporteri inimoși

La partida de aseară, lupii s-au bucurat de prezența unui grup format din 7 fani petroliști, veniți special de la Ploiești pentru a vedea cum se pregătește haita în Slovenia. Suporterii au arborat pe garduri steagurile cu însemnele clubului și și-au încurajat favoriții, iar la final au răsplătiți de aceștia printr-o victorie și un salut cordial.

L-au serbat pe Iuliu Oprea

După victoria contra campioanei Sloveniei, petroliștii l-au serbat pe portarul Iuliu Oprea, care ieri a împlinit 19 ani. Tânărul goalkeeper a avut parte de un cadou special din partea colegilor, primind un tricou cu autografele tuturor jucătorilor din lot. Găzarii n-au ratat ocazia și l-au mânjit cu tort, spre amuzamentul general.

fcpetrolul.ro