Primul tur naţional din Cupa României – ediţia 2014-2015 – programează în această după-amiază, de la ora 17,30, întâlnirea dintre
Astra 2 şi AFC Conpet, acestea fiind de altfel şi singurele grupări prahovene care participă efectiv în această fază a competiţiei.
Cupa României pare a fi mai degrabă o povară pentru ambele grupări, aflate în “reorganizare”, astfel că Astra a luat decizia de a se prezenta la acest joc cu grupa de
Juniori A a clubului, antrenată de Bucurel Dârman (foto 1). Asta pentru ca jucătorii “vechi”, care au realizat promovarea, să nu piardă dreptul de a mai evolua la două echipe într-un sezon, în condiţiile în care nu este stabilită forma sub care se va continua activitatea la Astra 2.
Jucătorii antrenaţi de Valeriu Aristan s-au prezentat luni seară la primul antrenament, desfăşurat la Ploieşti, şi, în urma discuţiilor dintre aceştia şi conducere, s-a ajuns la această soluţie, ca, deocamdată, să nu fie folosiţi jucătorii seniori. Astfel, Bucurel Dârman va fi cel care va “bifa” această competiţie, cu jucători născuţi în 1996 – 1997, dintre care nu vor lipsi câţiva dintre cei care au şi jucat pentru Astra 2 Ciorani în sezonul trecut – Chişi, Nicorescu, Roman, V. Gheorghe, în timp ce internaţionalul de juniori Mădălin Răileanu este accidentat şi nu se poate conta pe el.
De partea celalaltă, Conpet Ploieşti este cam în aceeaşi situaţie, chiar dacă a început antrenamentele de mai bine de o săptămână. Sub comanda lui Nicu Lazăr (foto 2) se pregătesc o serie de juniori şi tineri jucători de la echipe de judeţ precum Codreanu (CS Blejoi), Crăciun (Unirea Urlaţi), M. Gheorghe (Progresul Drăgăneşti), C. Stan (Astra), D. Chirion (CSO Plopeni), Vulpe (Dâmbu), Edi Preda sau Florin Dumitrache, “miza” fiind legitimarea unora dintre ei şi dreptul de joc, în condiţiile în care competiţia vine foarte devreme pentru toate echipele de acest nivel. Astfel, nu este exclus ca şi cei de la Conpet să folosească mai mulţi juniori, neexistând deloc “miza calificării”. Managerul general al echipei din Strejnic – Lucian Rădulescu spune că: “Nu fac un secret din faptul că există tot felul de discuţii privind continuarea activităţii, reorganizarea ei, astfel că nu avem ca obiectiv calificarea în fazele superioare”.

Se joacă în “9 Mai”, nu la Ciorani

Iniţial, partida dintre cele două grupări urma să se dispute pe stadionul din Ciorani, dar ieri cele două cluburi au convenit să schimbe locul de desfăşurare, astfel că s-au făcut adrese comune către direcţia “Competiţii” a Federaţiei Române de Fotbal, prin care s-a obţinut acordul mutării partidei, de la Ciorani pe stadionul “Astra”, din Ploieşti.
Cupa va scoate şi bani din buzunarul celor două echipe, pentru faza I-a, a Cupei României – Timișoreana, baremurile de arbitraj totalizând 940 de ron (arbitru: 340 ron, asistenţi, câte 300 de ron).

Şi CSM Câmpina era programată!

Pe lista meciurilor care ar fi trebuit să se joace astăzi apare şi Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CSM Câmpina! Retrasă din Liga a III-a, în primăvară, gruparea din Câmpina a fost programată în acest tur al competiţiei, meciul ei, desigur, urmând să nu se dispute, astfel că gruparea din Covasna se va califica în turul următor, programat pe 30 iulie.