Vremea începe să se încălzească, cu temperaturi în urcare, chiar dacă instabilitatea atmosferică ne va mai da bătăi de cap, potrivit prognozei meteo pentru perioada 30 iunie – 6 iulie.

În prima săptămână, maximele termice vor avea oscilaţii de la o zi la alta şi se vor situa în medie între 27 şi 29 de grade, valori apropiate de normalul pentru această perioadă. În cea de a doua săptămână, temperaturile diurne vor oscila în jurul unei medii de 30 de grade. Minimele nocturne se vor încadra de-a lungul întregului interval, în medie, între 13 şi 17 grade.

Vor fi averse, în general slabe cantitativ, în zilele de 1, 3, 4, 8 şi 9 iulie. În rest, condiţiile de ploaie vor fi reduse.

La munte, in prima parte a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea oscilaţii de la 14 grade în data de 1 iulie, până la 20 de grade în zilele de 30 iunie, dar şi în 5 şi 6 iulie. În cea de a doua parte a intervalului, maximele vor fi relativ constante, în jurul valorii de 20 de grade. Minimele termice vor avea oscilaţii asemănătoare. Cel mai rece va fi în dimineaţa zilei de 2 iulie, când vor fi medii de 6…7 grade, iar în dimineţile cele mai calde se vor înregistra în medie 11…12 grade.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, dar mai ales în zilele de 30 iunie, 1 iulie, 3 iulie, dar şi în perioada 7 – 9 iulie.