PROGNOZA METEO: BANAT

Până pe data de 11 iunie, vremea va fi deosebit de calda, cu o medii ale temperaturilor maxime de 32…33 de grade. Apoi, tendin ţa va fi de scadere treptata, spre valori caracteristice perioadei, de 24…25 de grade, până în 17 iunie. Dupa aceasta data temperaturile vor creste din nou, cu aproximativ 2…3 grade. Valorile nocturne vor avea aceeasi evolu tie, cu cele mai calde nop ti în intervalul 9…14 iunie, când se vor înregistra medii în jurul valorii de 16 grade.

La începutul intervalului nu va ploua, iar probabilitatea de apari tie a averselor, înso tite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vântului va creste începând din data de 13 iunie.

PROGNOZA METEO: CRISANA

În primele zile ale intervalului de prognoza, valorile termice vor atinge, în medie, 33 de grade ziua si 16 grade noaptea, apoi vor scadea treptat pâna în data de 15 iunie, când vor deveni normale pentru a doua decada a lunii iunie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade si ale celor minime de 12 grade. Pâna spre sfârsitul celei de a doua saptamâni regimul termic nu va suferi modificari importate.

Intervale cu instabilitate atmosferica accentuata vor fi mai ales în jurul datei de 13 iunie si dupa data de 17 iunie.

PROGNOZA METEO: TRANSILVANIA

Pâna spre sfârsitul primei saptamâni vremea va fi calda pentru a doua decada a lunii iunie, în special în primele zile când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În intervalul 14 – 22 iunie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, cu medii cuprinse între 22 si 25 de grade. Temperaturile minime nu vor avea varia tii mari. În prima saptamâna mediile pe întreaga regiune vor oscila între 11 si 14 grade, iar în cea de a doua vor fi relativ constante si apropiate de 10…11 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata dupa data de 13 iunie si se va manifesta prin averse locale, asociate cu descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului.

PROGNOZA METEO: MARAMURES

În primele zile ale perioadei de prognoza vor fi medii ale temperaturilor maxime de 30 … 31 de grade, ce vor caracteriza o vreme calda. Treptat, temperaturile vor scadea, iar în intervalul 14 – 22 iunie vor fi apropiate de valorile de referint a pentru a doua decada a lunii, cu medii între 22 si 24 de grade. Valorile nocturne vor avea o evolut ie asemanatoare, cu cele mai calde nopt i la începutul intervalului, când se vor înregistra medii în jur a 15 grade.

Aversele îsi vor face aparit ia dupa data de 13 iunie si vor fi înso ite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului.

PROGNOZA METEO: MOLDOVA

Pâna pe data de 13 iunie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obisnuit în aceasta perioada, îndeosebi în primele doua zile, când valorile medii diurne vor fi de 29…30 de grade. Dupa aceasta data, temperaturile vor scadea, devenind apropiate de cele caracteristice perioadei calendaristice, cu valori de 23…25 de grade, în medie. Temperaturile minime vor fi de 16…17 grade pe 10 si 11 iunie, apoi vor scadea spre 12…13 grade în jurul datei de 15 iunie, fara variat ii semnificative ulterioare.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata între 13 si 21 iunie când vor fi averse, în general slabe cantitativ, însotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului.

PROGNOZA METEO: DOBROGEA

În primele zile ale intervalului de prognoza, se vor înregistra medii ale temperaturilor diurne de 28…29 de grade, apoi acestea vor scadea treptat, spre aproximativ 24 de grade, pe 16…17 iunie. În a doua saptamâna a intervalului de prognoza varia tiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile maximelor se vor situa între 24 si 26 de grade, caracterizând un regim termic normal pentru aceasta perioada a anului. Valorile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, cu cele mai calde nopt i la începutul intervalului, când se vor înregistra medii termice de aproximativ 19 grade.

Dupa data de 13 iunie va creste probabilitatea pentru ploi, pe arii restrânse si în general slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO: MUNTENIA

Pâna pe data de 13 iunie vremea va fi calda, cu valori medii ale maximelor de 30…32 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie de 15…17 grade. Dupa 14…15 iunie, regimul termic va marca o scadere, spre temperaturi diurne ce se vor situa între 25 si 27 de grade si temperaturi nocturne de 13…14 grade, pâna la sfârsitul intervalului de prognoza.

Între 13 si 17 iunie local vor fi averse averse, înso tite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului, iar în celelalte zile doar izolat vor fi ploi de scurta durata, în general slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO: OLTENIA

În intervalul 9…13 iunie, mediile termice se vor situa peste cele climatologic normale ale perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne de 32 de grade, pe 10 si 11 iunie, când si temperaturile nocturne nu vor scadea sub 16…17 grade. Apoi, regimul termic va marca o scadere, maximele diurne se vor situa între 24 si 26 de grade, iar minimele vor fi de 13…14 grade, pâna la sfârsitul celor doua saptamâni de prognoza.

Aversele însot ite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vântului se vor semnala local între 14 si 17 iunie, iar în celelate zile îsi vor face aparit ia doar izolat, mai ales dupa 18 iunie.

PROGNOZA METEO: LA MUNTE

Vremea va fi calda pâna pe 13 iunie, cu medii ale valorilor maxime între 20 si 22 de si ale minimelor nocturne între 10 si 12 grade. În perioada 14…22 iunie regimul termic va fi apropiat de cel normal cu valori de 14…16 grade, ziua si 6…8 grade noaptea, în medie. Pâna pe data de 12 iunie local vor ploi de scurta durata, în general slabe cantitativ.