De câteva zile, o ursoaică şi cei doi pui ai ei fac senzaţie printre turiştii care vizitează Castelul Peleş, informează România TV. Ursoaica vine din pădure după hrană, iar turiştii hrănesc animalele cu ce au la îndemână. În încercarea de a-i surprinde pe urşi în poze, mulţi se apropie periculos de mult de animalele sălbatice.

Urşii sunt noii musafiri de pe aleile Castelului Peleş. Localnicii spun că ursoaica şi puii ei coboară frecvent în ultima vreme. Turiştii chiar ademenesc animalele cu mâncare pentru a le face fotografii.

Poliţiştii şi jandarmii montani au fost anunţaţi de comercianţii din zonă. Şi de această dată, ursoaica a fost gonită, dar se întoarce după mâncare.

„De o săptămână o ursoaică cu doi pui abia fătaţi a început să coboare mult mai jos de pădure, se plimbă printre turişti şi caută prin tomberoanele de gunoi. Am alungat-o. Acum intensificăm patrulările. Încercăm să nu fie probleme”, a declarat Eugen Pietroiu, jandarm platoul Bucegi.

Jandarmii montani atrag atenţia că deşi par foarte prietenoşi, urşii pot deveni brusc foarte agresivi. Turiştii sunt sfătuiţi să nu fotografieze animalele şi mai ales să nu le hrănească, iar dacă le întâlnesc în zonele frecventate de oameni să sune la numărul de urgenţă 112.