Din cauza furtunii şi a ploilor torenţiale, traficul rutier a fost îngreunat în mai multe oraşe. Totodată, mai multe gospodării au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente.

Un copac doborât de vânt a căzut, miercuri seară, pe sensul de mers Bucureşti-Ploieşti al DN 1, pe raza localităţii prahovene Româneşti, blocând o bandă a drumului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Georgian Drăgan, informează Agerpres.

În zonă se află un echipaj al Poliţiei, care dirijează traficul, fiind aşteptate echipele de intervenţie de la Societatea de Drumuri Naţionale pentru îndepărtarea pomului de pe carosabil.

De asemenea, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit, miercuri după-amiază, cu motopompe pentru evacuarea apei din subsolul Colegiului Militar Breaza.

Zonele cu probleme din judeţul Prahova sunt monitorizate în permanenţă de autorităţi, printre acestea aflându-se şi comuna Gornet, unde şase case sunt în pericol din cauza unei alunecări de teren. În zonă au fost duse, în urmă cu câteva zile, două module tip container pentru a fi la dispoziţia familiilor afectate în cazul în care va fi nevoie ca acestea să fie evacuate, alte două astfel de module urmând să fie transportate la Gornet.

De asemenea, se monitorizează şi gradul de umplere a lacurilor de acumulare Paltinu şi Măneciu.