Pentru anul de învăţământ 2014-2015 sunt scoase la concurs, în calificarea „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă”, 125 locuri, din care 2 pentru romi.
Admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti se va desfăşura după o nouă metodologie, care prevede selecţia candidaţilor în două etape. În etapa I selecţia se realizează prin probe eliminatorii (evaluare psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice ) în trei centre zonale – Boldeşti, Fălticeni, Cluj-Napoca – iar etapa a II-a de selecţie prin susţinerea unei probe de verificare a cunoştinţelor la matematică şi fizică, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”.
Datele de susţinere a probelor din etapa I sunt : 26 aprilie, 14 iunie şi 11 august a.c., iar etapa a II-a se va desfăşura în data de 10 septembrie a.c.
Ca noutate, faţă de anii anteriori, candidaţii care nu au promovat proba de verificare a aptitudinilor fizice se pot înscrie pentru o nouă susţinere a acesteia şi în a doua serie (14.06 a.c.), respectiv a treia serie (11.08 a.c) a etapei I de selecţie. Cererea de înscriere pentru participarea la o nouă verificare se depune la centrul zonal de selecţie, exclusiv în ziua desfăşurării probelor sau la unitatea care a recrutat candidatul, până cel mai târziu pe data de 6 iunie pentru participarea la a doua serie, respectiv până cel mai târziu la data de 21 iulie pentru participarea la a treia serie.
Fişele de înscriere ale candidaţilor se primesc de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă până la data de 21 iulie 2014.
De menţionat este faptul că, evaluarea medicală este gratuită urmând a se plăti doar contravaloarea taxei de înscriere.