Ca în fiecare an, în perioada de dinaintea Sfintei Sărbători a Paştilor, în incinta Halelor Centrale, la etaj, s-a pus în vânzare carne de miel. Ploieştenii care doresc să-şi facă aprovizionarea din timp pentru masa de Paşti e bine să ştie că perioada în care se vor comercializa carnea de miel şi pastrama de oaie se va încheia pe 19 aprilie. ,,Am primit 21 de cereri pentru vânzarea cărnii de miel sau a pastramei de oaie de la producători din diferite judeţe ale ţării – Argeş, Buzău, Sibiu, Dâmboviţa, Arad, Braşov şi, evident, Prahova. Dintre acestea, azi dimineaţă (n.n. – ieri) erau încheiate deja şase convenţii de închiriere a meselor, urmând să vedem câţi dintre cei care s-au arătat interesaţi vor veni să vândă efectiv. În plus, unul dintre producători s-a arătat interesat să vândă carne de miel sau pastramă de oaie nu doar acum în perioada aceasta a Paştilor, ci să aibă un stand permanent. Rămâne de văzut însă dacă această intenţie se va concretiza’’, ne-a precizat Emanuel Ilie, directorul SC Hale şi Pieţe Ploieşti.
Chiar dacă s-au încheiat mai multe convenţii, ieri în jurul prânzului, numai un singur producător îşi luase în primire masa şi expusese la vânzare carne de miel. ,,Eu vin aici de 20 de ani, e deja o tradiţie pentru mine. Anul acesta, cel puţin deocamdată, preţul unui kilogram de carne de miel este la fel ca şi anul trecut, adică 25 de lei. În funcţie de cum va merge piaţa, voi vedea dacă mai scumpesc sau nu. Cert este că încă din prima zi au fost foarte mulţi oameni care s-au arătat interesaţi să cumpere miel, ba chiar am avut deja vreo şapte clienţi. Asta poate şi pentru că deocamdată nu am fost decât eu cu marfă’’, ne-a precizat Marin Tănase, producător din comuna Smeeni, judeţul Buzău. Anul trecut, în incinta Halelor au vândut 13 producători, dintre care doi au comercializat doar pastramă de oaie. Potrivit directorului SC Hale şi Pieţe, un alt lucru de care ploieştenii trebuie să ţină cont, având în vedere perioada în care ne aflăm, este acela că programul de funcţionare al Halelor Centrale va fi prelungit, respectiv pe 13 aprilie va fi deschis între orele 7.30 – 12.00, chiar dacă în mod normal duminica este închis. De asemenea, Halele Centrale vor fi deschise şi în zilele de 1 şi 2 mai, în intervalul orar 7.00 – 14.00.
C. DOBRE