Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv, au obligatia sa isi inscrie copiii in clasa pregatitoare. Prin exceptie, pentru anul scolar 2014-2015, parintii ai caror copii nu au fost inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2013-2014 si implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2014 inclusiv pot inscrie, la cerere, copiii in invatamantul primar, in clasa I.

Parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2014 inclusiv, pot sa-si inscrie copiii in clasa pregatitoare, daca dezvoltarea lor psihosomatica este corespunzatoare. In acest caz, copiii trebuie evaluati psihosomatic, iar inscrierea lor se face la solicitarea scrisa a parintilor, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice a acestora atesta pregatirea copiilor.

Toti copiii ai caror parinti solicita inscrierea in clasa pregatitoare la scoala de circumscriptie vor fi inmatriculati la unitatea de invatamant solicitata. Pe locurile libere, se inscriu si, ulterior, se inmatriculeaza copiii care provin din alte circumscriptii scolare, inclusiv din alte localitati, in conformitate cu solicitarile parintilor