În timp ce politicienii nu-şi mai găsesc liniştea şi se bat în declaraţii care mai de care mai surprinzătoare, într-un domeniu care poate fi considerat un adevărat ambasador peste hotare se înregistrează rezultate incredibile. Este vorba despre „sportul alb”, Simona Halep devenind jucătoarea din România cu cele mai mari premii câştigate din tenis. La numai 22 de ani, tânăra sportivă a demonstrat că se poate chiar imposibilul atunci când se doreşte performanţă, dacă eşti serios şi depui efort în activitatea în care eşti angrenat. După rezultatele înregistrate anul trecut în competiţii internaţionale de mare rang, începutul acestui an a urcat-o pe Simona Halep, graţie ultimelor concursuri câştigate recent, pe locul nouă în clasamentul celor mai bune sportive de tenis din lume.
Din păcate, ascensiunea jucătoarei de tenis n-a prea avut mare ecou şi la vârful unor instituţii ale statului, o posibilă ruptură, definitivă, sau împăcare după ultimele certuri dintre unii lideri politici fiind considerate subiecte mult prea importante.
Aşa se întâmplă când politica a contaminat tot ceea ce mişcă în ţara aceasta, uitându-se de tradiţii, de identitate, de rezultate obţinute printr-o activitate cinstită.
Cu zeci de ani în urmă, când nu se ştia că în gimnastică se poate obţine şi nota zece, numele Nadiei Comăneci făcea înconjurul lumii. Poate că la fel ar trebui să se întâmple şi cu Simona Halep, numai că oamenii cei mai importanţi din ţara sa natală sunt ocupaţi cu alte lucruri considerate de ei ca fiind mult mai importante. În schimb, imaginile sportivilor români de la Soci, cu sania veche şi ruptă, au făcut înconjurul lumii! Şi asta pentru că, în România, de foarte mulţi ani, sportul nu mai constituie o prioritate, în condiţiile în care, după cum se vede, încă mai există tineri talentaţi care se înverşunează să facă faimă ţării, chiar dacă nu sunt sprijiniţi. Dacă este să ne referim tot la Jocurile Olimpice de la Soci, toată lumea a rămas contrariată şi uimită de echipamentul îndoliat cu care s-au prezentant sportivii români!
Aşa se întâmplă atunci când nu se realizează că în lumea sportului nu este de ajuns să se dorească obţinerea unor rezultate doar făcând totul din pasiune, dar fără să existe şi susţinere!
Nu se vede acest lucru pentru că în politică mai puţin este vorba despre pasiune, despre dăruire, sacrificiu. Politica a devenit, culmea, şi ea o lume a competiţiei în care de cele mai multe ori se câştigă nu corect, ci din cauza piedicilor puse, dar mai ales a trădărilor şi a presiunilor care sunt puse asupra anumitor persoane. Mai trist este că politica a devenit, din păcate, o lume în care se poate chiar şi imposibilul.
Nicoleta DUMITRESCU