Zilele trecute a avut loc o reuniune de lucru între Domnul Primar Iulian Bădescu, reprezentanții Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti și cei ai Dalkia Termo Prahova.
Obiectivul principal a fost efectuarea unei analize și identificarea măsurilor necesare a fi aplicate ca urmare a avariilor survenite în această lună pe rețeaua de termoficare.
Iată principalele concluzii ale acestei reuniuni:
Din punct de vedere comercial, Dalkia Termo Prahova a agreat oferirea unei eșalonări la plata facturii din luna februarie 2014 pentru Clienții afectați de avariile survenite.
Potrivit studiilor efectuate de Dalkia în 2012, rețelele de termoficare necesită, pe termen mediu, realizarea unor investiții importante pentru modernizare (112 milioane lei pentru rețeaua secundară aflată în proprietatea Municipalității și 245 milioane lei pentru rețelele de transport din proprietatea Consiliului Județean). Municipalitatea și Dalkia, împreună cu Consiliul Județean, vor alcătui un studiu tehnico-financiar pentru atragerea fondurilor necesare realizării unui program multianual de lucrări.
În paralel cu această acțiune de durată, Dalkia va continua lucrările de investiții (aproape 6 milioane lei investiți în 2013 și 10 milioane lei programați pentru 2014) pentru a menține echipamentele în cele mai bune condiții. De la semnarea contractului de concesiune și până în prezent, Dalkia a investit cu 36 milioane lei mai mult decât prevedeau obligațiile sale contractuale.
În ciuda avariilor apărute în ultima perioadă, gradul de continuitate al furnizării, de la începutul sezonului de încălzire 2013-2014 până la data de 26 februarie, este de 99,6%, fapt datorat și mobilizării echipelor noastre pentru asigurarea unui serviciu de calitate.