Traian Băsescu a răspuns, astazi, scrisorii premierului Victor Ponta legat de promulgarea Codului Penal şi Codului de procedură penală solicitând o ordonanţă de urgenţă de completare privind interceptările telefonice.

Traian Băsescu precizează că în lipsa unor completări a cadrului legislativ care să permită folosirea interceptărilor instrumentarea cauzelor penale există un risc semnificativ să devină dificilă probarea cauzelor în mai multe procese.

„Având în vedere faptul că la data de 1 februarie 2014 vor intra în vigoare Codul penal şi Codul de procedură penală şi ţinând cont de faptul că în ultima şedinţă de Guvern nu aţi dat curs solicitărilor formulate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu combaterii corupţiei, precum şi a criminalităţii organizate, privind necesitatea modificării dispoziţiilor legate din Codul de procedură penală privitoare la procedura de emitere a mandatului de supraveghere tehnică, mă văd nevoit să vă solicit, în conformitate cu art. 80 alin. 2 din Constituţie, adoptarea unei ordinante de urgenţă ce să asigure un cadru legislativ care să permită instrumentarea cauzelor penale, prin aceste mijloace de probaţiune, premergător începerii urmării penale.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .