Proteinele reprezintă unul dintre nutrienţii esenţiali pentru buna funcţionare a organismului, pe lângă carbohidraţi şi lipide. Dar care sunt cele mai bune surse de proteine şi cât ar trebui să consumam zilnic pentru a obţine o siluetă de invidiat şi o sănătate de fier?

Iata 10 adevaruri despre proteine pe care trebuie sa le stii daca vrei sa ai o alimentatie sanatoasa si sa-ti intri in forma.

1. Cate grame de proteine ar trebui sa consumi zilnic

In medie, alimentatia unui barbat adult trebuie sa contina 50 de grame de proteine pe zi, in timp ce alimentatia unei femei ar trebui sa fie compusa din 46 de grame de proteine. Pe de alta parte, un baiat adolescent necesita 52 de grame de proteine pe zi, pentru ca are musculatura in formare, in timp ce un copil trebui sa consume doar 10 grame. Pentru un calcul mai riguros al aportului de proteine pe zi, poti sa tii cont de urmatoare regula medicala: la fiecare 9 kilograme este nevoie de 8 grame de proteine. Asadar, alimentatie unei femei de 63 de kilograme ar trebui sa contina 56 de grame de proteine pe zi.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .