Poliţia Română – prin intermediul inspectoratelor de poliţie judeţene – a continuat controalele începute la 1 septembrie 2013, pentru prevenirea şi combaterea neregulilor în comerţul cu produse cerealiere şi de panificaţie.
Astfel, în ultima săptămână, aproximativ 4.600 de poliţişti ( de la investigare a fraudelor, ordine publică, rutieră, şi alte structuri de poliţie) au acţionat la nivel naţional, fiind efectuate 7.749 de controale – dintre care 1.648 la societăţi comerciale, 992 la persoane fizice, verificându-se cu această ocazie şi 5.109 de mijloace de transport. În urma acestor activităţi, au fost constatate 74 de infracţiuni – dintre care 38 de evaziune fiscală, iar 64 de persoane sunt cercetate penal, fiind suspectate de comiterea acestora.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 3.166 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 482 la Legea privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cinci la OUG privind măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, iar 2.679 la alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 1.290.298 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate patru autovehicule, în valoare totală de 77.100 de lei şi a fost suspendată/oprită activitatea la trei unităţi de morărit şi panificaţie.

Detalii, in editia de maine a ziarului Prahova.