Începând cu data de 1 ianuarie 2014, la instanţele din ţară, o serie de posturi de conducere la instanţele din ţară vor deveni libere, ca urmare a expirării mandatelor unor preşedinţi, vicepreşedinţi sau preşedinţi de secţii.
Astfel, potrivit site-ului CSM, dacă la Curtea de Apel Ploieşti, toate funcţiile de conducere sunt ocupate, în schimb, de la 1 ianuarie 2014, va deveni liber postul de preşedinte la Tribunalul Prahova.
De asemenea, potrivit site-ului CSM, la aceeaşi instanţă, nici postul de preşedinte al Secţiei a II-a de contecios administrativ şi fiscal nu era ocupat în data de 1 septembrie 2013.
Problema instanţelor de judecată – cel puţin în judeţ – nu se rezumă, însă, la ocuparea funcţiilor de conducere, ci a celor de execuţie. “Oglinda” deficitului de magistraţi este dată, în principal, de numărul de dosare care revin spre soluţionare unui magistrat – capitol la care instanţa prahoveană a excelat în ultimii cinci ani. Situaţie care a putut fi întâlnită, în ultimii ani, şi la Judecătoria Ploieşti.
În context, aminim că, în această toamnă, a avut loc un nou concurs pentru promovare efectivă şi pe loc a judecătorilor şi a procurorilor, examen organizat de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul INM, rezultatele acestuia urmând să fie validate.

Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.