Odată cu începutul de an se apropie şi reluarea Ligii Naţionale la handbal feminin, iar cele mai multe echipe sunt în toiul pregătirilor. Acesta este şi cazul formaţiei CSM Ploieşti, gruparea antrenată de profesorii Dumitru Muşi şi Mircea Anton fiind prezentă, la finalul săptămânii trecute, la un puternic turneu amical disputat la Brăila. Alături de echipa ploieşteană, la „Cupa Brăila” au mai luat parte formaţia gazdă, HC Dunărea (a treia clasată în campionat), HCM Roman (în prezent pe locul al cincilea în Liga Naţională) şi CSM Unirea Slobozia (liderul Seriei A din Divizia A).
În primul meci al turneului, CSM Ploieşti s-a confruntat cu HCM Roman şi, la fel ca şi în partida din campionat, jocul a fost echilibrat în repriza întâi. În partea a doua, însă, HCM Roman s-a desprins, ca urmare a ineficienţei handbalistelor ploieştene în ofensivă (marcând doar cinci goluri), adjudecându-şi victoria cu scorul de 26-18 (14-13).
De la CSM s-au remarcat Mirela Roman şi Raluca Anghelina, marcatoare a câte şase, respectiv patru goluri.
A doua partidă, în care s-a confruntat cu gruparea gazdă, a început la fel de rău cum s-a încheiat cea dintâi pentru CSM Ploieşti, marcând numai trei goluri în timp ce a primit zece. Din acel moment, însă, elevele antrenorului Dumitru Muşi au reuşit să mai echilibreze jocul, dar nu au putut să contracareze jocul rapid al brăilencelor, care au câştigat cu scorul de 26-19 (15-8).
De remarcat că, în acest meci, extremele formaţiei ploieştene au ieşit mai mult în evidenţă, Chiricuţă, Ştefan şi Vasilescu marcând câte trei goluri fiecare, la fel ca şi Iovănescu, pe postul de pivot, şi Zamfirescu, de la linia de nouă metri.
Ultima confruntare de la turneu pentru CSM Ploieşti a reprezentat-o disputa cu echipa din eşalonul secund, CSM Unirea Slobozia. Formaţia ploieşteană a controlat partida, însă, în prima repriză, echipa din Slobozia a reuşit să se menţină aproape, la pauză scorul fiind 11-9 pentru elevele antrenorului Muşi. În partea secundă, CSM Ploieşti a avut un debut electrizant, desprinzându-se la 11 goluri diferenţă în numai 11 minute. Însă, momentul nu a durat mult, CSM Unirea Slobozia replicând prin opt goluri la rând fără să primească vreunul, reducând diferenţa la numai două lungimi, scor 26-24, cu cinci minute înainte de sfârşitul partidei.
Finalul meciului a aparţinut handbalistelor formaţiei ploieştene, care s-au impus, în cele din urmă, cu scorul de 28-25, Mădălina Zamfirescu (7 goluri), Mirela Roman şi Raluca Anghelina (câte cinci goluri fiecare) fiind, din nou, principalele marcatoare ale echipei.
În celelalte partide ale turneului s-au înregistrat următoarele rezultate: Dunărea Brăila-CSM Unirea Slobozia 34-23 (18-11), HCM Roman-CSM Unirea Slobozia 34-22 (17-15), Dunărea Brăila-HCM Roman 31-30 (20-15).
De menţionat şi că la turneu a arbitrat şi Marina Agliceriu, din Prahova, care face pereche cu Rodica Arbunea, din Brăila.
Astfel, clasamentul „Cupei Brăila” a fost următorul:
1. HC Dunărea Brăila 3 3 0 0 91-72 9p
2. HCM Roman 3 2 0 1 91-71 6p
3. CSM Ploieşti 3 1 0 2 65-77 3p
4. CSM Unirea Slobozia 3 0 0 3 70-96 0p
CSM Ploieşti va încheia acest an organizând un turneu de verificare la Sala „Olimpia”, în perioada 27-28 decembrie, la care vor mai participa echipele din Liga Naţională Corona Braşov şi Dunărea Brăila, precum şi formaţia din eşalonul secund Ştiinţa Bucureşti.
Petre APOSTOL