Pavilion românesc de mobilă la Moscova

22 de firme româneşti, producătoare de mobilă şi decoraţiuni interioare, au participat, în perioada 18 – 22 noiembrie, la Târgul internaţional MEBEL – 2013, de la Moscova, ajuns la cea de-a XXV-a ediţie. Ocupând o suprafaţă de 600 mp, pavilionul românesc a fost vizitat de numeroşi importatori şi comercinaţi ruşi din domeniu, precum şi de membri ai Consiliului de Administraţie al Băncii Internaţionale pentru Cooperarea Economică de la Moscova. Cu această ocazie, au fost identificate şi posibile surse de finanţare a unor linii de creditare pentru producătorii români de mobilă.
La actuala ediţie a MEBEL, amplasată pe o suprafaţă de
40.000 mp, au fost prezenţi peste 800 de expozanţi din 38 de ţări, dintre care nouă ţări cu pavilion naţional şi anume: Germania, România, Polonia, Italia, Turcia, Belarus, Portugalia, China şi Serbia.

Modernizarea Canalului Siret-Bărăgan costă 2,4 miliarde de euro

Pentru amenajarea şi îmbunătăţirea infrastructurii principale necesară irigaţiilor, România are nevoie de investiţii de circa 1 miliard de euro, precum şi de alte 2,4 miliarde de euro pentru construirea Canalului Siret- Bărăgan şi aducerea apei către ferme, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu. „Sunt momente, în special primăvara, în care apa este în cantităţi destul de mari, urmate de perioade de secetă, când avem nevoie de apă la plante, dar şi de o creştere a capacităţii de stocare. Lucrăm la un nou mod de a gândi şi de a aduce tehnologia în sistemele de irigaţii, astfel încât să diminuăm costurile cu apa pentru irigaţii, în care numai energia electrică reprezintă 80 la sută”, a adăugat Botănoiu.
În 1960, România avea amenajată pentru irigaţii o suprafaţă de 200.000 de hectare şi o suprafaţă cu lucrări pentru desecări şi drenaj de 827.000 de hectare. În 2013, suprafaţa amenajată pentru irigaţii însuma trei milioane de hectare, din care însă erau viabile economic doar 1,5 milioane de hectare.

China, primul partener comercial al ţării noastre în zona asiatică

China ocupă un loc prioritar în politica României de dezvoltare a relaţiilor cu ţările din Asia, iar în plan comercial ocupă locul I în zona asiatică, la total schimburi comerciale. Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, au fost înfiinţate în România 10.441 de societăţi chineze şi societăţi mixte româno-chineze, valoarea investiţiilor chineze în România depăşind 410 milioane dolari, plasând China pe locul al XVIII-lea în clasamentul general al ţărilor care au investit în România.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTur perfect
Articolul următorFructul care te poate ucide