Petrolul a profitat de pauza competițională pentru a pregăti cât mai bine meciul de luni cu Viitorul Constanța, unul extrem de important având în vedere obiectivele îndrăznețe ale găzarilor. Antrenorul Cosmin Contra ține ca elevii săi să câștige toate cele 3 puncte, dupa ce „lupii” n-au reușit decât două rezultate de egalitate în ultimele etape.
„Întâlnim o echipă tânără, dornică de afirmare, iar Gică Hagi merită felicitări pentru tot ce a făcut la academia sa. Pentru noi e un meci foarte important, mulți îl consideră ușor, dar nu va fi deloc așa. Venim după două egaluri și ne dorim să căștigăm. Avem mare nevoie de o victorie cu Viitorul și sper ca și băieții să conștientizeze importanța celor 3 puncte”, a declarat, joi, tehnicianul galben-albastrilor.
Legat de situația jucătorilor cu probleme medicale, Contra susține că Juan Albin, Filipe Texeira și Ferebory Dore sunt refăcuți și pot evolua în partida de luni seară, singurele semne de întrebare fiind în privința lui Hamza Younes și Manasse Enza-Yamissi, în cazul cărora va lua o decizie până la ora meciului.
„Hamza și Manasse s-au antrenat normal în ultimele zile, dar voi vedea dacă ei se vor regăsi în lot. Absenți în continuare sunt Beța, Morar și Marinescu”, a mai afirmat antrenorul Petrolului, a carui dorință este ca echipa să fie mai pragmatică în fața porții adverse și să fructifice ocaziile avute.
„Avem ocazii, dar nu înscriem și asta a devenit o problemă. Lucrăm la fazele fixe, încercăm să ne surprindem adversarii, însă marcăm foarte puțin. Mi-aș dori să avem o singură fază fixă tot meciul, să dăm un gol și să câștigăm”, a încheiat Contra.
Fotbaliștii Petrolului s-au antrenat în această dimineață pe stadionul „Ilie Oană”, vineri și sâmbătă urmând să fie programate alte două ședinte de pregătire, iar duminică vor intra în cantonament pentru meciul de luni cu Viitorul, de la ora 21,00, transmis în direct de Digisport 1.