Trăim vremuri în care toată lumea discută despre adevăratul conţinut al produselor alimentare pe care le cumpărăm din magazine. De la scandalul cărnii de cal, la antibioticele din pui sau E-urile toxice ascunse, toţi vrem să mâncăm mai sănătos. Iată ce conţine cu adevărat pateul de ficat din conserve. Ştii ce cumperi?

Cum se făcea pateul de ficat pe vremuri

Cum sugerează şi numele, să faci un pate de ficat nu sună foarte complicat şi ar trebui, măcar în teorie, ca produsul final să aibă ca ingredient principal ficatul.

Pe vremuri, fabricile de conserve foloseau ficat, grăsime de porc, carne, sare şi alte condimente naturale. În România, avem fabrici care produceau conserve de pate de ficat încă din anii ’20.

Reţeta clasică a fabricilor de conserve din carne de la noi varia în funcţie de zonă şi perioadă, dar sigur nu includea substanţe chimice cancerigene, exagerat de multă sare şi aproape deloc ficat, cum se întâmplă în zilele noastre.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net