• Talasoterapia sau terapia marină utilizează resursele marine (apă, aer, soare, alge, nămol) pentru a reîncărca organismul şi a compensa diverse carenţe. De aceea, o vacanţă la mare este binevenită şi benefică sănătăţii noastre. Apa mării a fost utilizată încă de pe vremea romanilor în cure termale, mai ales pentru tratarea afecţiunilor articulare. În zilele noastre, terapia marină e indicată în reumatismul cronic, tuberculoză extrapulmonară, bronşită cronică, astmul bronşic, rahitism, hipotiroidie.
• Levănţica are gust picant, aromat, are efecte calmante asupra sistemului nervos, combate migrenele, durerile de cap, insomnia, anxietatea, este indicată în afecţiunile cardiace cu substrat nervos, are acţiune de echilibrare a plexului nervos abdominal, iar la nivel emoţional, are o acţiune armonizatoare, liniştitoare şi ajută la protecţie prin creşterea puterii de a filtra influenţele emoţionale externe.
• De la o plimbare la apusul soarelui până la practicarea sportului, acest anotimp este perfect pentru sănătate. Huffingtonpost.com prezintă o listă cu activităţi care au ca efect arderea caloriilor, îmbinarea acestora reprezentând începutul unui stil de viaţă sănătos. Plimbaţi-vă cu bicicleta! Şapte minute de mers cu bicicleta duc la arderea a 50 de calorii şi poate fi prilejul unei activităţi distractive pentru întreaga familie. Aspiraţi în casă. 13 minute de dat cu aspiratorul nu sunt doar o activitate benefică pentru curăţenia locuinţei, dar şi un mod de a pierde 54 de calorii.
• Numeroase probleme de sănătate, pornind de la diabet şi până la deficienţe nutriţionale, pot fi depistate dacă vă studiaţi cu mare atenţie picioarele. Împreună, picioarele conţin un sfert dintre oasele corpului şi fiecare picior are 33 de articulaţii, 100 de tendoane, muşchi şi ligamente; o multitudine de nervi şi vase de sânge care fac legătura cu inima, măduva spinării şi creierul. Există femei care au mereu extremităţile reci – atât mâinile, cât şi picioarele. Acest lucru poate indica o problemă de funcţionare a glandei tiroide, care reglează temperatura corporală şi metabolismul. O altă cauză a picioarelor reci este circulaţia sangvină deficitară, care poate fi reglată prin mişcare – exerciţii fizice susţinute pe termen lung – şi, evident, prin încălţăminte şi şosete cât mai călduroase, scrie DoctorulZilei.