Dupa dezbaterea publica organizata la sfarsitul saptamanii trecute, la Casa de Cultura a Sindicatelor, in care primarul Iulian Badescu i-a informat pe ploiesteni in legatura cu investitiile care se vor realiza, anul acesta, cu fonduri europene si de la bugetul local, ieri, a venit randul alesilor locali sa dezbata si sa supuna votului bugetul municipiului pe 2013.

Bugetul Ploiestiului pe anul 2013, precum si bugetele tuturor institutiilor aflate in subordinea municipalitatii au fost aprobate, ieri, de catre alesii locali intruniti in sedinta extraordinara. Desi aceste proiecte de hotarare au fost cele mai importante puncte de pe ordinea de zi – mai ales ca vizau functionarea intregii activitati a administratiei locale ploiestene pana la sfarsitul anului- aflati in tabara opozitiei, alesii PDL n-au pierdut ocazia de a se abtine de la votarea unor proiecte, sa faca unele comentarii care, de cele mai multe ori, au starnit adevarate hohote de ras! A fost cazul liderului grupului PDL – Gheorghe Sarbu, care, dorind, probabil, sa iasa in evidenta ca are ceva de comentat, mai degraba s-a facut de tot hazul din cauza greselilor de exprimare cu care, de altfel, acesta si-a cam obisnuit colegii spunand ca… „Bani la Primaria Ploiesti este!” Zambind la desele interventii ale pedelistului mentionat, primarul Iulian Badescu a declarat, in plenul sedintei, ca daca n-ar fi fost proasta gestionare a fondurilor la bugetul local de catre fosta administratie condusa de Andrei Volosevici, anul acesta s-ar fi putut pune in practica mult mai multe investitii. „Cele mai importante investitii care vor fi demarate anul acesta – a caror finalitate o estimam in anul 2015 – vor fi cele care se vor realiza din fonduri europene. Este vorba despre amenajarea Parcului Municipal Vest, pasajul suprateran din zona Marasesti, reabilitarea liniilor de tramvai pentru traseele 101 si 102. De la bugetul local, pentru ca fondurile sunt mai reduse, din cauza datoriilor care se cuvin platite – un exemplu fiind sumele care trebuie achitate in contul lucrarilor efectuate la Stadionul „Ilie Oana“ – vor demara investitii mai putine fata de cele pe care le preconizasem initial. Dar, cele mai importante vor viza demararea lucrarilor la parcarea supraetajata din spatele Casei de Cultura a Sindicatelor si inceperea amenajarilor la Spitalul de Pediatrie din fostul sediu Petrom”, ne-a declarat primarul Iulian Badescu.
Veniturile bugetului Ploiestiului pe anul 2013 sunt anuntate la suma de 618.642.230 de lei. Conform proiectului de hotarare adoptat ieri in sedinta Consiliului Local, in care sunt trecute toate veniturile si cheltuielile municipalitatii ploiestene luate in calcul pe anul acesta, datoriile restante si obligatiile de plata se ridica la suma de 99.245.240 de lei. In ceea ce priveste valoarea investitiilor, suma este de 166.362.180 de lei, cea mai mare pondere reprezentand-o fondurile europene.

N.DUMITRESCU