Dupa o serie „de poveste” in Romania, unde, de la infiintarea selectionatei judetene, acum patru ani, nu a pierdut nici macar un meci, obtinand victorii pe linie (!), selectionata AJF Prahova care va reprezenta Romania la UEFA Regions Cup pleaca astazi in Bulgaria pentru a participa la faza a II-a a competitiei. Amatorii s-au calificat – dupa primul loc – in grupa preliminara din Turcia, desfasurata anul trecut si merge acum la Lovech – orasul care va organiza turneul, pentru a mai incerca o performanta – califcarea la turneul final!
„Ne ghidam dupa principiul <>, pentru ca asa este, acest turneu reprezinta, pana la urma, o experienta in plus. Poate pentru unii dintre jucatori va fi ultima experienta internationala a carierei, suntem o echipa matura, care a dovedit valoare in Turcia. Acum, mizand pe omogenitate, pe faptul ca majoritatea jucatorilor au experienta turneului de acum cateva luni, de la Istanbul, nu vad de ce nu am spera la o prestatie onorabila” – spune unul dintre antrenorii echipei, Decu Crangasu.
Fata de lotul care a obtinut calificarea din „turul preliminar” au intervenit cateva modificari, Ionescu, Burloiu, Ninca, Ciobanu si Munteanu fiind jucatorii noi. CSM Campina, Petrolistul Boldesti si Astra 2 Ciorani sunt echipele care dau „grosul” acestei selectionate, una care, in perioada de cantonament centralizat, de la Strejnic, care se incheie astazi, odata cu plecarea spre Lovech, a dovedit ca poate depasi chiar valoric nivelul echipei de la turneul precedent! „Este un lot complet, echilibrat, polivalent, dintr-o singura schimbare putem modifica orice registru tactic, iar rezervele se apropie de nivelul titularilor. Daca nu vom avea parte de accidentari sau alte evenimente nedorite,cu putin noroc putem da o replica solida oricarui adversar” – declara, la randul sau, antrenorul Dorinel Beznea. Delegatia prahoveana se va caza la Hotelul „Presidvm”, din Lovech, alaturi de echipele Elvetiei si Croatiei, bulgarii urmand sa stea la alt hotel! Prahovenii au renuntat la ultima noapte de cazare in Lovech (UEFA a planificat sosirea echipelor in 2 aprilie si plecarea in 8 aprilie), tocmai pentru a ajunge cu o zi mai devreme si a se acomoda cu locatia si a se odihni, dupa drumul de 5-6 ore cu autocarul. Interesant este ca Romania nu va juca niciun meci in Lovech, ci in Sevlievo, la circa 50 de kilometri de orasul organizator, fiind singura grupare care nu va schimba terenul de joc!

Lotul „Prahova Muntenia”

Stanulescu Sebastian Nicolae, Catana Alexandru Daniel – portari
Ionescu Ionut Catalin, Petre Daniel, Costache Alexandru, Ninca George, Catana Razvan Costin, Stanciu Marian – fundasi
Micu Vasile Mihai , Baragan Gheorghe, Munteanu Dumitru Gabriel , Gheorghe Octavian, Burloiu Radu Ioan, Bridinel George, Ene Mihai Razvan – mijlocasi
Puiulet Andrei, Nae Decebal, Ciobanu Andrei Dan – atacanti

Programul turneului pentru romani

Miercuri 3 aprilie, ora 14,30
Prahova Muntenia – South East Region (Bulgaria)
Stadion: „Rakovski” – Sevlievo. Arbitru: Jari Jarvinen (Finlanda)
Vineri 5 arilie, ora 14,30
Prahova Muntenia – Rijeka (Croatia)
Stadion: „Rakovski” – Sevlievo. Arbitru: Jari Jarvinen (Finlanda)
Duminica 7 aprilie, ora 14,30
Prahova Muntenia – Geneve (Elvetia)
Stadion: „Rakovski” – Sevlievo. Arbitru: Hubert Siejewicz (Polonia)
Marian DIMA