21 de persoane au fost conduse, ieri, pentru audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, în urma mai multor percheziţii domiciliare derulate în Boldeşti-Scăeni, Vălenii de Munte, Gura Vitioarei şi Bărcăneşti.
Potrivit anchetatorilor, suspecţii care furau produse petroliere şi-au desfăşurat activitatea infracţională începând cu luna octombrie a anului 2012, prejudiciul creat prin comiterea faptelor ridicându-se la aproximativ 20.000 de lei.
De altfel, cu ocazia percheziţiilor derulate ieri, de la domiciliile suspecţilor au fost ridicaţi 1.100 de litri de gazolină şi 70 de litri de ulei mineral, dar şi 300 de bidoane din material plastic de diferite capacităţi care prezentau miros specific de produs petrolier, inclusiv furtunuri care au fost folosite la comiterea infracţiunilor.
Descinderile de ieri au fost autorizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, la acţiune participând jandarmi de la Gruparea Mobilă “ Matei Basarab” Ploieşti şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale Prahova.
Aseară, suspecţii se aflau la audieri, urmând ca oamenii legii să decidă dacă vor fi cercetaţi în stare de libertate sau de arest preventiv.
(F.T.)