Cei aproximativ 400 de suporteri veniți, miercuri seară, la Brazi, și-ar fi dorit, fără îndoială, o evoluție ceva mai convingătoare din parte favoriților. Au primit, în schimb, o victorie asezonată cu destule greșeli în faza de construcție, un joc în multe momente încâlcit și, nu în ultimul rând, un nou „autograf de colecție” din partea căpitanului Burlacu, MVP-ul partidei.

Oaspeții au sosit la Brazi din postura echipei care nu mai avea nimic ce pierde. La o distanță considerabilă de ultimul loc de play-off, CSU Sibiu a părut însă lipsită de motivație, chiar dacă începutul de meci a adus-o în câteva rânduri la conducere. „Alb-albaștrii” nu au excelat în plan ofensiv, limitându-se doar să țină sub observație construcția adversarilor și să „pârjolească” culoarele de aruncare din spatele semicercului.

Intrarea lui Mohammed, la începutul sfertului doi, a dinamizat faza de atac, ghanezul strângând rapid 6 puncte și ridicând asistența în picioare după un capac la Crăciun. Chiar și în aceste condiții, amfitrionii nu au avut un final liniștit de repriză, reușita de la distanță a lui Timermanis fiind imediat „anulată” de americanul Austin, pentru 40-35.

Partea secundă a debutat cu un run de 5-0 al ardelenilor, care au restabilit echilibrul, însă răspunsul elevilor lui Arnautovic a fost unul pe măsură. Burlacu, în două rânduri din spatele semicercului, și Miletic, din pasa lui Mohammed, au dus scorul la 55-44 (min 25), obligându-l pe Miodrag Perisic să ceară time-out. Întreg sistemul oaspeților a început să aibă de suferit când Gruev a contabilizat al patrulea fault, iar „tentativele” de pozițional au fost date imediat uitării. Jenkins, Austin și Ambres au ordonat ofensiva după bunul plac, campionii având nevoie de câteva minute pentru a contracara jocul dezordonat al adversarilor.

Banca mai lungă a ploieștenilor s-a „citit” pe tabelă pe finalul întâlnirii, Burlacu și Nyakundi aducând ultimele puncte ale unei victorii muncite, scor 79-66. Sâmbătă, CSU Asesoft va juca în deplasare cu BC Miercurea Ciuc, penultima clasată în Liga Națională.