Cele trei formatii prahovene de liga a III-a, Unirea Campina, Fortuna Brazi si Conpet Ploiesti isi incep, astazi, pregatirile de iarna. Coincidenta sau nu, toate divizionarele C au ales ziua de 14 ianuarie pentru primul antrenament din 2013. „Avancronica” zilei de astazi arata interesant, campinenii fiind primii care se vor vedea la antrenament, la ora 10,30, dupa care, Fortuna Brazi isi va prezenta noul antrenor, anuntat in premiera de ziarul „Prahova”, din 18 decembrie, anume Eduard Iordanescu, la orele pranzului, apoi, Conpet se va reuni, la randul ei, intr-o zi care poate consemna, de asemenea, cateva schimbari la gruparea din Strejnic, unde prima „miscare” va avea loc la ora 14,00. La 15,00, jucatorii de la Fortuna si noul staff vor face cunostinta, la „prima alergare”, aceasta find, teoretic, ultima „actiune” a zilei, dupa care, „ostile” vor merge spre Mogosoaia, unde, seara, vor incepe sa soseasca delegatii din toata tara, pentru a participa la intalnirea cu conducerea FRF, de marti dimineata.

Stancioiu si stabilitatea

De departe echipa ceea mai „linistita” este Unirea Campina, unde „goarna” va suna la 10,30, pe arena din al doilea municipiu al judetului find asteptati tot jucatori care au evoluat si in tur sub comanda aceluiasi Florin Stancioiu. Ocupanta ultimei pozitii a podiumului, Unirea este o echipa „stabila”, chiar si din punct de vedere al problemelor, care raman aceleasi: anume asigurarea unui buget suficient si disponibil la timp. Deocamdata s-a facut ceva „economie” in organigrama, de unde au disparut cateva nume si in lot, unde s-au „imputinat” componentii echipei, Catana, Neacsu, Dobrescu, Nichifor, nigerianul Yeboah si posibil, un al doilea nigerian, Taofic Fatai fiind disponibilizati. Deocamdata nu se stie clar cum va decurge programul de pregatire al campinenilor, care „viseaza” si la varianta unui turneu in Antalya, putin probabil insa.

Iordanescu la 12, echipa la 15

Fortuna Brazi isi va prezenta, mai intai, noul antrenor, pe Eduard Iordanescu, la ora 12,00, apoi, dupa inca trei ore, fiul fostului selectioner al Romaniei – Anghel Iordanescu, va conduce primul antrenament, pe terenul de langa „Combinat”. Iordanescu jr. a luat, deja, contact cu baza sportiva, odata, acum ceva timp, cand Lucian Radulescu a dorit sa-l aduca la „Chimia de atunci” pe fostul sau prieten „petrolist”, apoi, inainte de Anul Nou, cel care a activat la Steaua si FC Vaslui, ca tehnician, a mai dat o „tura” pe la teren, inainte de a primi contractul cu Fortuna „la semnat”. Ramane de vazut si ce se va intampla cu Octavian Grigore, cel care ramane, se pare cu „asigurarile” din partea presedintelui executiv Virgil Munteanu, privind colaborarea cu Fortuna. Cine se gandeste si la un litigiu, pe la „comisii”, va fi, probabil, contrazis, desi, va exista si asa ceva, este aproape sigur…
Deocamdata, de la Fortuna au plecat Borbely, C. Vlad si Visan, au venit Sava, S. Muresan, C. Munteanu si… „surprize”, vor mai fi!

Si la Conpet e „zi lunga”

Dupa pranz, va fi „agitatie”, la propriu, si la Strejnic, unde Conpetul isi va relua pregatirile, cu destule semne de intrebare, care au sanse sa se clarifice chiar in dimineata acestei zile. Componenta bancii tehnice, ierarhia, ramane o chestiune „de lamurit”, reconstructia echipei fiind obiectivul propus. Cu destule „modificari”, jucatori precum fratii Ivan, Dobrin, Safta, Moroita, Laurentiu Dumitru parasind echipa „transportatorilor” sau asteptand clarificarea viitorului lor fotbalistic…
Asadar, de astazi, gata vacanta!
Marian DIMA