Ieri, a inceput, in Spania, a XXIII-a editie a Campionatului Mondial de handbal masculin, competitie pe care, in urma cu 50 de ani, echipa Romaniei o domina cu autoritate. La aceasta editie, insa, reprezentativa tricolora nici macar nu a reusit sa se califice.
Declinul handbalului masculin romanesc a inceput de mult, iar in ultimul deceniu s-a acutizat, generatia din prezent fiind departe de cea care dadea fiori oricarei echipe din lume. Totusi, un prahovean mentine sperantele ridicate pentru o noua generatie care sa readuca Romania in topul mondial.
Desemnat cel mai bun portar al turneului final din Campionatul national de juniori 1, in sezonul trecut, dar si cel mai valoros jucator al reprezentativei Romaniei in preliminariile Campionatului Mondial de juniori, ploiesteanul Ionut Iancu este unul dintre handbalistii de viitor ai tarii.
Cum handbalul este un sport de echipa, cu un singur jucator nu se poate ajunge la performante de top, dovada ca Nationala de juniori a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial, care a avut loc la inceputul acestui an. Dar, poate reprezenta un punct de plecare in formarea unei reprezentative de valoare. Iar portarul ploiestean Ionut Iancu, cooptat, deja, in lotul campioanei HCM Constanta, poate fi pilonul de baza al acesteia.
Petre APOSTOL