Peste cateva zile se va desemna castigatorul licitatiei care, pana la sfarsitul anului, va trebui sa efectueze lucrari de imprejmuire la Spitalul de Psihiatrie Voila.
,,Este o lucrare care se impune deoarece, din loc in loc, s-a furat gardul de sarma. Totodata, aceasta reprezinta si o masura de siguranta pentru a avea controlul asupra persoanelor care patrund din afara in incinta spitalului, cum ar fi micii comercianti sau cei de o anumita etnie. Din pacate, anul acesta, este prevazut sa acoperim doar o mica parte din intreaga lungime a gardului, adica aproximativ 400 de metri din cei circa 2000 de metri cu probleme, acordand intaietate zonelor expuse dinspre padure. Iar, pe viitor, dorim sa continuam lucrarea de imprejmuire, montand un alt tip de gard modern si cu sistem de supraveghere video’’, ne-a precizat Gabriel Tintarescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila. Potrivit interlocutorului nostru, investitia de aproximativ 250.000 de lei va fi sustinuta de Primaria Campina.
In memoriul tehnic este argumentat faptul ca ,,in prezent, imprejmuirea existenta nu permite controlul intrarilor si al iesirilor din incinta spitalului, iar in plus imprejmuirea existenta (cca. 1500 m) este realizata din panouri de plasa de sarma, situatie care nu confera securitate, motive pentru care noul gard se va realiza, din zidarie sau placi prefabricate din beton cu inaltimea de doi metri. In acelasi document mentionat, se mai precizeaza faptul ca Spitalul de Psihiatrie Voila se intinde pe o suprafata de teren de aproximativ 25 de hectare, pe care sunt amplasate cele opt pavilioane ale unitatii (cu suprafata desfasurata de circa 12.000 mp) – proprietate a Consiliului Local al Municipiului Campina si date in folosinta catre unitatea sanitara.
In alta ordine de idei, maine va fi sfintita biserica ridicata in incinta Spitalului de Psihiatrie Voila. ,,Spitalul avea o capela, insa era foarte mica. Asa ca, dupa cinci ani de eforturi, cu sprijinul financiar al unei familii, am reusit sa ridicam o frumusete de biserica, purtand hramul Sfintilor Pantelimon si Filofteia si care va fi sfintita duminica aceasta’’, ne-a mai spus Gabriel Tintarescu. Potrivit acestuia, la sfintire a fost invitat sa participe si Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, dar care nu confirmase inca la momentul discutiei noastre prezenta.
C. DOBRE