La Monumentul Vanatorilor din Ploiesti s-au desfasurat, ieri, ceremoniile dedicate Zilei Armatei.
In memoria ostasilor romani care au cazut la datorie pentru apararea pamantului stramosesc, un sobor de preoti a oficiat o slujba religioasa, amintind totodata celor prezenti despre faptele de vitejie ale ostasilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pentru apararea pamantului strabun.
In Ruga pentru pentru Armata si poporul roman, reprezentantii bisericii au reamintit legatura indisolubila care exista de veacuri intre cele “ doua repere seculare ale neamului” – ostire si biserica.
In cuvantul luat, reprezentantii Garnizoanei Ploiesti au spus ca armata romana cinsteste, la randul ei, memoria celor care si-au dat viata pentru apararea tarii, si ca la orice moment al istoriei a fost in slujba neamului si alaturi de popor, “fiindca aceasta si nimic altceva este menirea unei ostiri”.
Ploiestenii care au asistat la eveniment – elevi, cadre didactice, tineri si batrani – au fost partasi, ieri, la momentul de cinstire a celor ale caror nume, in semn de vesnica recunostinta, sunt scrise cu litere de aur in cartea de istorie a neamului.
La sfarsitul ceremoniei, reprezentanti ai Asociatiei Veteranilor de Razboi, ai Prefecturii, ai Consiliului Judetean Prahova– presedintele acestuia, Mircea Cosma, purtand uniforma militara, ai Primariei Ploiesti, ai Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi, ai partidelor politice si ai altor organizatii si asociatii din judet au depus coroane si jerbe la Monumentul Vanatorilor, in semn de neuitare a faptelor celor care au pierit pe campurile de lupta pentru ca, astazi, noi sa fim liberi.
Ceremonia s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare si survolarea spatiului aerian de avioane de tip usor din cadrul Aeroclubului “Gheorghe Banciulescu” Strejnic.
Eroi au fost, eroi sunt inca…
Fl. TANASESCU