CFR Calatori reaminteste clientilor sai ca oricand, la cerere, pot beneficia si de oferta de tren charter – un serviciu special prin care un tren poate fi „inchiriat”, fiind astfel exclusiv la dispozitia persoanelor fizice, firmelor, caselor de productie, agentiilor de turism, Tour operatorilor etc. Totodata, trebuie precizat faptul ca acesta este un serviciu care poate fi personalizat avand diferite particularitati conform solicitarii clientilor – rute, ore de circulatie,  confort, conditii,  trenul putand fi format din diverse tipuri de vagoane cu posibilitati de a beneficia in timpul calatoriei de servicii de dormit, cuseta, bar bistro, restaurant si altele suplimentare.
De asemenea, nu in ultimul rand intr-un tren in miscare se pot desfasura cu succes si actiuni gen conferinte de presa, evenimente de lansare a unui produs, diverse filmari sau reclame, petreceri private, revelioane. Potrivit CFR Calatori, in perioada ianuarie – septembrie 2012, s-au onorat 16 comenzi prin incheierea a 11 contracte pentru executarea de transporturi special comandate organizate in scop turistic si alte cinci contracte pentru efectuarea de filmari in vagoane special comandate de diverse case de productie de film, veniturile realizate din aceste actiuni ridicandu-se la aproximativ 200.000 euro.
Pentru anul 2013, CFR Calatori a primit deja cereri de oferta de la doua firme pentru realizarea mai multor programe de transport. De asemenea, trebuie precizat faptul ca o astfel de cerere se inainteaza cu cel putin 30 de zile avans fata de data stabilita pentru executarea transportului charter, iar plata trebuie efectuata cu cel putin 10 zile inainte.
Persoanele interesate despre modalitatea de achizitionare a serviciului tren charter pot afla mai multe informatii accesand site-urile https://www.cfrcalatori.ro/53  sau https://www.cfrcalatori.ro/396, ori pot suna la 021/3190.338.
C.D.