Lotul batausilor de pe platoul Halelor Centrale din Ploiesti, arestat preventiv la inceputul lunii iulie a.c., va aparea in fata magistratilor de la Tribunalul Prahova marti, 30 octombrie a.c., la unul dintre termenele de judecata stabilite de catre instanta.
Cei sapte inculpati, acuzati de procurori pentru comiterea infractiunii de “loviri sau vatamari cauzatoare de moarte”, sunt parte in dosarul penal inregistrat la instanta prahoveana in data de 24 august 2012, cauza in care mai figureaza trei persoane fizice – ca parti vatamate, iar Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti – in calitate de persoana juridica vatamata.
Faptasii au solicitat, in urma cu aproximativ o luna, eliberarea din arestul de la Margineni, insa judecatorii au considerat de cuviinta ca locul acestora, pana la pronuntarea unei sentinte definitive, este, totusi, dupa gratii.
Indivizii au fost implicati, la inceputul lunii iulie 2012, intr-unul dintre cele mai mari scandaluri cu violenta din Ploiesti. Totul a izbucnit de la o banala cearta intre doua florarese, care, in tentativa de a atrage clientii, au practicat… dumpingul la marfa de pe tarabe. Dupa ce au vazut ca nu se inteleg cu vorba, fiecare dintre cele doua protagoniste si-a chemat ajutoarele pentru lamurirea situatiei. De aici si pana la incingerea unei batai in toata regula – in care au fost folosite, in afara de pumni, bate si cutite – nu a mai fost decat un pas. Politia a fost nevoita sa intervina pentru aplanarea conflictului, potolirea spiritelor si reluarea circulatiei, care fusese intrerupta in zona de scandalagii.
Una dintre persoanele implicate in bataie a fost transportata la spital cu rani grave, iar la scurt timp dupa internare a decedat din cauza loviturilor primite.
(F.T.)