Cel mai mare centru comercial din municipiul resedinta de judet – Ploiesti Shopping City, care se construieste in vecinatatea Carrefour – urmeaza a fi deschis pe data de 15 noiembrie 2012. Inceputa in luna decembrie 2011, aceasta moderna constructie – ocupand o suprafata de 55.000 de metri patrati – a costat 65 de milioane de euro si va genera, dupa inaugurarea oficiala, circa 1.500 de locuri de munca, incluzand si angajatii existenti la Carrefour Ploiesti, conform precizarilor Corinei Toma, director al centrului comercial.
Finantatorul Centrului comercial Ploiesti Shopping City este fondul de investitii sud-african NEPI, care, in ultimii patru ani, a mai demarat afaceri in Romania de peste 500 de milioane de euro. Mai bine de 70 la suta dintre chiriasii viitorului mall vor fi branduri celebre din lumea modei, dar nu numai. In plus, aici va functiona si un cinematograf cu 12 sali de proiectie, cel mai mare din afara Bucurestiului, un patinoar in suprafata de 450 m.p., iar copiii vor beneficia de o zona speciala pentru distractie.
Reprezentantii acestui centru comercial spera ca viitorii cumparatori ai produselor sale vor fi nu doar cei din Ploiesti, ci si cei din judetele invecinate sau cei aflati in tranzit pe ruta Bucuresti-Brasov.

D. CONSTANTIN