Ieri, politistii bucuresteni au blocat in trafic, pe DN 1, la iesirea din Ploiesti spre Bucuresti (zona Barcanesti), un autoturism in care se aflau trei suspecti de furturi din locuinte: soferul masinii – in varsta de 30 de ani si alti doi pasageri –un barbat si o femeie, ambii in varsta de aproximativ 30 de ani. Acestia au fost urmariti ieri dimineata de catre echipaje ale politiei bucurestene, dupa ce au plecat, in jurul orei 7, din Bucuresti si au ajuns in Ploiesti, unde au incercat sa fure din mai multe locuinte. Nu au reusit sa intre decat intr-unul dintre apartamentele vizate, in care se afla o femeie in varsta de aproximativ 70 de ani, pe care au reusit sa o pacaleasca. Unul dintre hoti a tinut-o de vorba, spunandu-i ca trebuie sa verifice instalatia de gaze, iar femeia care se afla cu el a intrat pe furis in locuinta si i-a furat dintr-o incapere 10.000 de lei ! La audieri, partea vatamata le-a spus oamenilor legii ca nici nu a vazut-o pe hoata cand i-a intrat in apartament !
Dupa cum ni s-a precizat de la Politia Capitalei, cei trei suspecti fac parte dintr-o grupare infractionala care, in ultimele trei luni, a dat mai multe lovituri in Capitala, in apartamentele locuite, in special, de catre persoane in varsta, singure, furand diverse obiecte, dar mai ales bani. Modul de operare era cel numit “prin imprietenire”. Unul dintre hoti se prezenta la usa imobilului ca fiind reprezentantul unei firme de distributie a gazelor si, sub pretextul ca trebuie sa faca verificari la instalatie, tinea partea pagubita de vorba. In timpul acesta, o a doua persoana – femeia, suspecta – profitand de neatentia locatarului, cauta prin casa bani si alte obiecte de valoare, pe care, apoi, le fura.
Ieri dupa-amiaza, cei trei indivizi erau audiati de catre politisti, urmand ca anchetatorii sa decida daca ii vor cerceta in stare de arest preventiv.
Fl. TANASESCU