Pretul gazelor va creste de anul viitor

„Pretul gazelor pentru populatie va creste cu 10% atat anul viitor, cat si in 2014, pentru ca, in perioada 2014-2018 sa creasca anual, prin ajustari trimestriale, conform calendarului de eliminare a tarifelor. Pentru anul in curs nu sunt preconizate cresteri la pret, in baza calendarului anuntat”, se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Reglementare Energiei Electrice (ANRE). In schimb, pentru consumatorii noncasnici calendarul este mai scurt, insa prevede scumpiri mai accentautate. Astfel, preturile vor creste cu 5% la 1 Decembrie 2012, si cu 18% anul viitor (in trei etape – in lunile aprilie, iunie, octombrie)

Acord de cooperare intre Ministerele Justitiei din Romania si Croatia

Ministrii Justitiei din Romania si, respectiv, din Croatia au semnat Protocolul de colaborare intre cele doua state in ceea ce priveste sistemul judiciar. Principalele prevederi ale protocolului de cooperare vizeaza schimbul de informatii in probleme juridice de interes comun, armonizarea legislatiei cu standardele internationale si europene, schimburi periodice de experienta la nivelul personalului propriu. Conform documentului semnat, partile vor coopera in domeniile ce intra in competenta lor, inclusiv prin schimbul de experienta si practici, in vederea modernizarii sistemului judiciar, educarii si pregatirii profesionale a personalului propriu, imbunatatirii activitati in domeniul penitenciar, lupta impotriva criminalitati organizate etc.

A furat 30 de litri de tuica !

Politistii din Campina a fost sesizati ca persoane necunoscute au furat, la sfarsitul saptamanii, 30 de litri de tuica dintr-o rulota, precum si alte bunuri. Ieri, oamenii legii l-au prins pe principalul suspect de comiterea faptei, acesta fiind G. Nicolae, domiciliat in Campina. Dupa comiterea faptei, acesta a vandut o parte din tuica, iar bunurile le-a ascuns la domiciliu, neputandu-le justifica provenienta. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar suspectul a fost retinut pe baza de ordonanta, urmand sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.