In octombrie 2009, Adi Dobre – care acum se viseaza alt tip de sef al administratiei judetene – a fost inscaunat de catre pedelisti in functia de prefect de Prahova. In ziua investirii sale, reprezentantii Institutiei Prefectului au transmis presei locale un Curriculum Vitae care a ridicat, la vremea respectiva, nenumarate semne de intrebare. Nici in prezent, cand Dobre a fost bagat in fata de Partidul Democrat Liberal, de care nu s-a dezis, in ciuda prevederilor legii, niciun moment din cei doi ani si jumatate cat a fost sef al Institutiei Prefectului, „curiozitatile” din CV-ul acestuia nu au fost elucidate.
La capitolul „Studii”, se cunoaste sigur ca a terminat scoala generala si liceul. Marele semn de intrebare a ramas, in continuare, cum de a reusit Adi Dobre sa ajunga licentiat in stiinte economice dupa doar… un an de facultate! Dupa cum se observa in imaginea alaturata, acesta spune ca si-a luat licenta la Academia de Studii Economice, dar ca a absolvit Universitatea Romano-Americana. Stupefianta este perioada in care a mers la cursuri: octombrie 1994 – iunie 1995! Adica, doar un an de studentie, lucru care ii indreptateste pe prahoveni sa se intrebe cum arata, oare, o diploma de licenta obtinuta dupa doar un an de studii superioare?!
Suspiciunile continua asupra modului in care a obtinut fostul prefect, intr-un singur an, diploma de licenta. La finalul CV-ului, acesta precizeaza drept anexe copii de pe Diploma de Licentiere obtinuta la Institutul Bancar Roman (dupa jumatate de an de studii) si de pe… Diploma de Bacalaureat!
Unde s-a pierdut diploma de licenta la Academia de Studii Economice, nu se stie.
Ceea ce este sigur este ca, inainte de a ajunge prefect de Prahova (nu oriunde!), Adi Dobre a fost subprefect. Pentru a ajunge subprefect, sefii organizatiei prahovene a Partidului Democrat Liberal l-au trimis, doar sapte zile, sa devina functionar public, in ograda fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pe post de… consilier principal.
Oricum, se vede treaba ca nu conteaza cat de lungi sunt studiile, conteaza cine te recomanda! La acest din urma capitol, referintele pot fi obtinute, asa cum scrie in CV, de la „Doamna Presedinte a Camerei Deputatilor Roberta Anastase”. Trebuia mai mult?
V.STOICA