Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila. Administratia Prezidentiala a informat ca seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedura civila. Camera Deputatilor a adoptat, in
8 mai, in calitate de for decizional, cu 240 de voturi “pentru” si o abtinere, proiectul legii de aplicare a Codului de procedura civila. Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a sustinut, in plen, adoptarea acestei legi, aratand ca face parte “dintr-un demers de continuitate”.
Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedura civila va permite intrarea in vigoare a acestuia de la
1 septembrie si reprezinta o dovada a faptului ca progresele in domeniul Mecanismului de Cooperare si Verificare vor continua, a declarat, in 9 mai, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, la o intalnire cu ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin. Ministrul Justitiei a spus ca noul Cod de procedura civila va intra in vigoare de la 1 septembrie, dupa ce deputatii au votat legea de aplicare a acestuia. Prezent in 17 mai la sedinta plenului CSM, ministrul Justitiei a declarat ca fostul Guvern nu a prevazut in buget finantare pentru intrarea in vigoare a Codului de procedura civila, contrar declaratiilor facute atat public, cat si cu ocazia dezbaterilor parlamentare.
“Nu sunt bani prevazuti in buget pentru intrarea in vigoare. E necesara o rectificare bugetara pentru asigurarea finantarii intrarii in vigoare a Codului de procedura civila. Vom face eforturi sa o asiguram. Cu atat mai mult apreciez ca a fost corecta trimiterea la 1 septembrie 2012 a intrarii in vigoare a codului prin programul de guvernare votat in Parlament”, a spus Corlatean.