882 de masini si 1.148 de persoane au fost controlate joi dupa-amiaza, pe DN1, intre orele 13 si 15, de catre politistii Serviciului Rutier Prahova, fiind aplicate 214 sanctiuni contraventionale.
Totodata, pentru neregulile constatate, oamenii legii au dispus interzicerea in circulatie, pana la rezolvarea deficientelor, a doua masini – pentru lipsa asigurarii RCA – au retinut un permis de conducere si au retras doua seturi de placute cu numere de inmatriculare constatand savarsirea unei infractiuni (un clujean care circula pe raza orasului Baicoi cu un autoturism care nu avea drept de circulatie in Romania).
In actiune au fost angrenati, alaturi de cei 50 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova, specialisti din cadrul unor institutii precum R.A.R., I.T.M., O.P.C., Garda de Mediu etc. Echipele mixte de control au actionat pe DN 1, in zona Km. 80 + 500, la intersectia DN 1 cu DJ 70, in apropiere de Parlela 45, fiind instituite filtre rutiere cu scoaterea masinilor in afara partii carosabile intr-o zona special instituita, delimitata cu mijloace de semnalizare, fara sa fie blocata circulatia pe sensul de deplasare Campina – Ploiesti, iar aparatele de radar au fost dispuse in amonte, acestea actionand in “cascada”.
(F.T.)