Sintagma a fost si este folosita pentru un mecanism care sfideaza orice lege a conservarii si orice principiu al fizicii, asigurand o functionare permanenta.
Am fi tentati, intr-un mod absolut firesc, sa credem ca asa ceva nu poate exista, dar privind la modalitatea in care pleaca politicienii din PDL si opteaza, in masa, pentru PNL sau PSD mai-mai ca incepem sa avem indoieli.
De cand exista jocuri politice in lumea asta, situatia despre care vorbim nu a inregistrat perioade de acalmie. A fost mereu agitatie precum in perioada de mercato la fotbal. Atunci cand jucatorii isi cuantifica apartenenta „trup si suflet” pentru un club in functie de interese, cele mai multe dintre ele financiare.
Asa e si cu politicienii nostri, cei care fac pe surzii atunci cand opinia publica striga, la unison, ca s-a saturat de actuala clasa politica.
Acum, romanismul asta de care dau dovada cei care trec fara niciun fel de remuscare dintr-un partid in altul este accentuat, sau mai bine-zis incurajat, de faptul ca fariseii sunt primiti in noile structuri fara probleme.
Respectand ideea “ca vor egalitate, dar nu pentru catei”, cei care-i primesc in partide pe fugarii din PDL sunt mai vinovati decat traseistii in cauza.
Deunazi, Ponta a declarat ca “perioada de transferuri la USL trebuie sa se incheie”. Mai corect era sa nu existe, zic!
Abia atunci am fi putut vorbi despre o clasa politica responsabila, capabila sa le dea un sut acolo unde merita acelora care, dupa ce au jucat rolul unor dumnezei mai mici, vor acum sa fie si sfinti, curatandu-si aura si smerindu-se, doar-doar vor prinde un ciolanel si pentru viitoarele mandate.
Flit! Asta era necesar pentru toti cei care au invartit banii portocalii dupa bunul lor plac si si-au dat seama acum, brusc si dintr-o data, ca nu era bine ce faceau si ca e cazul sa se potoleasca.
Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca niciunul dintre pedelistii care au parasit acum corabia basesciana nu ar fi fost primit la altii. Nu cred ca partidele care i-au primit aveau de pierdut, ci doar de castigat. Credibilitate, nu altceva. Adica, exact ceea ce lipseste clasei politice actuale !
Oamenii care au suferit cu adevarat in urma politicii pedeliste nu ar vrea sa voteze aceiasi indivizi, vopsiti in alte culori.
Este atat de simplu ! Sau poate tocmai de aceea. De ce sa fie simplu cand poate fi complicat, nu?
Sa nu mai inteleaga nimeni nimic si sa “iasa asa cum trebuie”!
In fine, algoritmul asta politic bazat pe treceri de la un partid la altul inainte de alegeri are toate sansele sa fie proclamat oficial “perpetuum mobile”. Chiar daca el nu foloseste nimanui, important este sa functioneze dupa aceleasi principii murdare care l-au perfectionat in timp.
Mi-e si teama sa ma gandesc la procentul de tineri politicieni promovati in structurile de conducere pe baza competentei.
Si uite asa, se ia la pila, la fiecare alegeri, cate putin din trunchiul prins in menghina al unui popor care traieste, dar stie din ce in ce mai putin pentru ce o face!

Edi MOLDOVAN