Poliţiştii din Valea Călugărească au depistat ieri pe D.J. 100 B, în centrul satului Cornu de Jos, trei bărbaţi care se deplasau cu o autoutilitară în care se aflau bucăţi de fier, ce urmau să fie vândute la un centrul de colectare a materialelor reciclabile.
Din cercetarile efectuate s-a stabilit că suspecţii au spart betonul de la sistemul de colectare a dejecţiilor de la o fermă dezafectată şi au scos armătura metalică cu intenţia de a o valorifica.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Tot în centrul satului Cornu de Jos, poliţiştii l-au depistat pe P. Gheorghe, care transporta cu o căruţă diverse obiecte din fier.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că acesta spărsese betonul de la 13 plăci din gardul unei ferme, de unde a sustras fierul.
În cauză s-a întocmit dosar penal fata de P. Gheorghe pentru furt calificat.
S. Bogdan, din Drăgăneşti este cercetat pentru că a spart betonul de la 23 de plăci din gardul aceleiaşi ferme, de unde a sustras fierul tot cu intenţia de a-l valorifica.
În aceeaşi zi, poliţiştii din Valea Călugărească i-au prins în flagrant pe P. Florin şi T. Daniel, ambii din satul Rachieri, care încercau să sustragă o conductă metalică de la un sistem de irigat din zona Valea Saraca.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că aceştia decopertaseră solul pe o lungime de 5 m, urmând că ţeava să fie scoasă din pământ şi valorificată la centrele de colectare a materialelor reciclabile din Ploieşti.
Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de furt calificat.