Suprapopularea planetei va duce la foamete, in urmatorii 30-40 de ani. Tarile care sunt dependente de importuri vor suferi cel mai mult. Preturile alimentelor la nivel global vor deveni instabile, se arata intr-un raport al Natiunilor Unite. 5-10 ani ne mai descurcam, dar peste 30-40 de ani suprapopularea Terrei ar putea duce la un dezastru planetar, spun specialistii de la ONU. Preturile alimentelor au atins valori record la inceputul acestui an, pe de o parte din cauza tensiunilor din nordul Africii, iar pe de alta parte din cauza instabilitatii din zona araba.
Raportul de la ONU spune ca preturile la cereale au crescut atat de mult, incat s-ar putea ajunge la foamete. Deja 925 de milioane de persoane sufera de foame pe mapamond.
Populatia lumii va atinge sapte miliarde de persoane, iar peste 10-12 ani va fi de 8 miliarde, arata ONU intr-un alt raport publicat pe site-ul sau.
Ne vom inmulti atat de mult, incat previziunile oamenilor de stiinta americani arata ca, pana in 2050, populatia Pamantului ar putea ajunge la 9 miliarde de persoane, iar atunci oamenii vor incepe sa se lupte, la propriu, intre ei, pentru hrana.
Tot specialistii de la Organizatia Natiunilor Unite spun ca, peste cateva decenii, ne vom confrunta cu o lipsa acuta de alimente si apa.

Iulia Timosenko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timosenko, si-a depasit “drepturile si autoritatea” “in scopuri infractionale” cand a semnat, in ianuarie 2009, un acord de aprovizionare cu gaz rusesc fara a avea aprobarea Guvernului de la Kiev, a decis ieri judecatorul Rodion Kireiev. “In ianuarie 2009, Iulia Timosenko, fiind prim-ministru, si-a folosit autoritatea si prerogativele legale cu scopuri criminale, si a comis acte care depasesc in mod clar autoritatea si drepturile sale”, a afirmat magistratul. Procurorii au cerut pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru fostul premier. Procesul Iuliei Timosenko a fost reluat la sfarsitul lunii septembrie, dupa 15 zile de intrerupere, sub monitorizarea Uniunii Europene, care cere eliberarea fostului premier ucrainean. Inainte ca judecatorul sa vorbeasca, Timosenko a spus curtii: “Stiti foarte bine ca sentinta nu este pronuntata de judecator, ci de presedintele Ianukovici. Oricare va fi sentinta, lupta mea va continua. Aceasta sentinta, scrisa de Ianukovici, nu va schimba nimic in viata mea”, a spus ea. Sute de sustinatori ai lui Timosenko se adunasera ieri dimineata in fata tribunalului. “Libertate pentru Iulia” sau “Jos banditii”, scandau manifestantii, incadrati de sute de politisti cu casti si scuturi, din cadrul unitatilor antirevolta. Procesul este urmarit indeaproape de Uniunea Europeana, care se teme ca acest caz sa nu fie de fapt o reglare de conturi politice, care ar permite presedintelui ucrainean Viktor Ianukovici sa se debaraseze de principala sa opozanta. La jumatatea lunii septembrie, UE a ridicat tonul impotriva Kievului, conditionand un acord de asociere, pe care Ucraina spera sa il incheie in decembrie, de punerea in libertate lui Timosemko. Procesul fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, care a pledat nevinovata, a inceput la 24 iunie. Initial ea s-a prezentat la proces in libertate, dar a fost apoi arestata pe 5 august.
Procurorii ucraineni au stabilit ca fostul premier a semnat, in ianuarie 2009, un acord de aprovizionare cu gaz rusesc fara a avea aprobarea Guvernului de la Kiev si ar fi adus tarii un prejudiciu de 200 de milioane de dolari.
Ieri, Iulia Timosemko a fost condamnata la sapte ani de inchisoare.