CSM Campina – Unirea Campina 0-0

Stadion: „Poiana”. Spectatori: circa 1300.
CSM: Bosilca – G. Radu, Ganju (cpt), Safta – A. Burchi (83 Negoiasa), Ilioiu, B. Stroe (89 Darstaru), Budileanu (41 Negreanu), Zapodeanu – M. Mihai, Olteanu (66 Necula). Antrenor: Ion Burchi.
Unirea: D. Sandru – A. Stoica, Neagu (cpt), B. Sandru, Zecheru – Cernea (90 Burlacu), Lamba, Baragan, Filip – Nichifor (85 Dorisor), Bica (79 Ciubotaru). Antrenor: Costin Plavache.
Avertismente: Safta (34), Ilioiu (90) / Zecheru (78)
Au arbitrat: Adrian Illyes – Bogdan Banu (ambii din Ploiesti), Emil Pascu (Magureni).
Observatori: Silviu Crangasu, Teodor Negoita (Ploiesti)
Jucatorul meciului: Gheorghe Baragan
Derbiul municipiului Campina a devenit un „reper” in fotbalul prahovean al momentului. Rar, foarte rar chiar, un meci de acest nivel competitional strange circa 1300 de oameni in tribune, cifra pe care chiar si unele prim-divizionare o „invidiaza”. Orgolii multe, lupta din teren avand „prelungiri” politico-administrative, ambitii justificate dar, din pacate, cam putin fotbal! „Alibiuri” sunt insa. Echipa oaspete, Unirea Campina, care a dominat Liga A pana la momentul acestui prim derbi pentru ea (mai are de jucat insa la Vispesti si Maneciu), s-a multumit „sa nu piarda”, jocul gandit de „echipa Primariei” fiind unul de asteptare, solid, bine pregatit pe faza defensiva. Chiar si asa, oaspetii arenei „Poiana” au avut cea mai mare ocazie la bara lui Nichifor (min. 18)! Gazdele, de la CSM Campina, au parut a fi o echipa „fricoasa”, in sensul ca elevilor lui Ionica Burchi le-au lipsit si entuziasmul specific tineretii (CSM fiind o echipa cu media de varsta mai mica) si curajul! A rezultat un meci darz, cu putine realizari tehnice, in care fiecare a obtinut ceea ce si-a propus: mai bine putin, decat deloc!
Unirea a fost superioara, a stat mai bine in defensiva, cei 7 jucatori de profil defensiv alesi de colectivul tehnic, intre titulari, facandu-si bine treaba, in timp ce acolo unde „doare” cel mai mult, in atac, ambele grupari au facut … sacrificii, in sensul ca au sacrificat spectacolul, impresia fiind ca, in cele doua grupari, adunate, nu gasesti un „varf adevarat”, de nivelul Ligii a III-a. De altfel, aceasta „teorie” a „adunarii” celor doua grupari campinene intr-un club care sa faca performanta, mai „sus”, a fost tot mai des auzita la tribuna oficiala, unde reprezentantii oaspetilor nu au „urcat”, pentru ca nu au avut suficiente locuri rezervate! Si, poate nu ar fi rau sa se mearga spre o asemenea „comuniune”, care pare usor de realizat, din „afara”, repet! Poate dupa alegeri, la anul… Desi, teoretic, fotbalul nu va mai fi finantat din banii publici, totusi, „locomotiva” electorala reprezentata de acest fenomen nu va fi neglijata. Pana atunci, sa remarcam jucatorii care, prin evolutia lor, au aratat ca pot „ceva mai mult”: Ganju, Safta, Mihai si Ilioiu, de la gazde, Sandru Daniel, Sandru Bogdan, Zecheru, Stoica, Baragan, si, partial, Lamba, Nichifor si Neagu, de la Unirea.
In rest, lume multa la meci, lume buna, de fotbal, in tribune, unde intreaga echipa Vispesti a venit sa vada „contracandidatele”, doua galerii, una dintre ele, a Unirii, apeland si la torte, si un mic incident, la final, cand pe la poarta arenei s-au impartit cativa pumni, asa, ca sa semene a „derbi”. Apropo de arena: stadionul „Poiana” a fost inchis, la tribuna a doua, unde starea de deteriorare a gradenelor de lemn ar fi pus in pericol integritatea spectatorilor. De reflectat!
Marian DIMA