• La sfarsitul acestei luni, USL va stabili care vor fi candidatii la „localele” din 2012

Presedintele Organizatiei Prahova a PSD i-a convocat, astazi, pe membrii biroului judetean al acestei organizatii, unde principala tema de discutie va fi postul lasat liber de catre Auras Dragomir, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova.
Dupa cum am aflat, ieri, de la Mircea Cosma, presedintele Organizatiei Prahova a PSD, „la intalnirea de maine (n.n.- astazi), eu ma voi duce cu propunerea ca PSD sa aiba un candidat pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova. Vom discuta, punctual, situatia fiecarui consilier – daca vrea sau nu sa candideze pentru aceasta functie, intrucat exista si varianta de a nu accepta. O sa vedem si care va fi opinia colegilor in legatura cu aceasta propunere. In functie de decizia care se va lua in cadrul Biroului politic judetean al Organizatiei Prahova a PSD, ne vom intalni cu liberalii si conservatorii, pentru a vedea daca vom avea sau nu candidat comun din partea USL Prahova” , ne-a declarat liderul social-democratilor prahoveni. Intrebat daca un nou vicepresedinte PDL – nominalizat de aceasta formatiune politica va intruni cele 19 voturi necesare pentru numirea in functie – ar incurca strategia opozitiei in conducerea administratiei judetene, Mircea Cosma a raspuns: „si cu fostul vicepresedinte Auras Dragomir am avut o colaborare buna, avand in vedere ca, una este luarea de pozitie politica, si alta este munca in administratie”. Nu in ultimul rand, Mircea Cosma a tinut sa mentioneze ca exista si varianta conform careia administratia judeteana sa poata functiona, pana la sfarsitul mandatului din 2012, in actuala formula, respectiv cu un singur vicepresedinte.
Din discutia purtata, ieri, cu Mircea Cosma, am mai aflat ca si PSD, si PNL au transmis la Bucuresti rezultatele sondajelor facute in paralel pentru a vedea care este increderea electoratului in candidatii acestor partide pentru alegerile locale din 2012. Astfel, in cazul sondajului realizat de PSD, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, pe primul loc s-a clasat Mircea Cosma (peste 60% dintre voturile exprimate), iar pentru Primaria Ploiesti, primul clasat este senatorul Iulian Badescu (peste 30%).
Mircea Cosma a subliniat ca, atat in cazul judetului Prahova, cat si al celorlalte judete, conducerea centrala a USL va hotari , pana la sfarsitul acestei luni, care vor fi candidatii desemnati pentru cele doua functii – pentru primar de municipiu resedinta de judet si presedinte al Consiliului Judetean.
N.DUMITRESCU