În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au organizat şi desfăşurat acţiuni cu efective sporite, în vederea disciplinizării participanţilor la trafic şi prevenirii factorilor generatori de accidente rutiere.
Astfel, în ziua de 9.08.2011 în intervalul orar 9:30-11:30, acţiunea s-a desfăşurat pe raza municipiului Ploieşti şi a urmărit în principal depistarea conducătorilor auto care efectuează activităţi de transport persoane în regim taxi cu încălcarea prevederilor legale.
Astăzi, poliţiştii rutieri au acţionat atât în municipiul Ploieşti, cât şi pe principalele drumuri naţionale ( D.N. 1 A, D.N. 1 B şi D.N. 72), pe segmentele care fac accesul către municipiul Ploieşti fiind insituite filtre de control. Principalele aspecte care au fost urmărite pe timpul acţiunii din municipiu au fost acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, precum şi nerespectarea semnficaţiei culorii roşii a semaforului electric aflat în funcţiune.
La aceste activităţi au participat şi specialişti din cadrul R.A.R. şi A.R.R. Prahova, doar într-o oră în Ploieşti fiind reţinute şapte permise de conducere pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.
Patru certificate de înmatriculare auto au fost reţinute ca urmare a defecţiunilor tehnice constatate de către specialiştii A.R.R. şi R.A.R. Un alt certificat de înmatriculare auto a fost reţinut pentru folii neomologate aplicate pe geamurile laterale ale autovehiculului.
În Ploieşti a fost depistat un conducător auto care efectua transport de persoane în regim taxi, fără a avea atestat în acest sens.
Pe D.N. 1 B a fost depistat conducătorul unui autocamion, care nu respectase timpii de odihnă stabiliţi prin lege, motiv pentru care împotriva lui a fost luată măsura sancţionării contravenţionale.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 42.704 lei şi au constatat o infracţiune, după cum urmează:
– oprirea neregulamentară în staţiile mijloacelor de transport în comun = 14;
– pentru nerespectarea timpilor de odihnă = 3 ;
– nerespectarea culorii roşii a semaforului electric = 4 ;
– neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor = 3
– lipsă rovignetă = 2.
Activităţile de acest gen vor continua, atât în municipiul Ploieşti cât şi în alte zone ale judeţului, întrucât creşterea siguranţei traficului rutier consituie o prioritate de acţiune a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.