* Dar si cu riscurile de rigoare!
In timp ce in magazine pretul unui kilogram de carne de miel este de 25 de lei si este posibil ca in zilele urmatoare sa ajunga la 30 de lei, la vanzarile pe internet acesta este mai mic. Pe paginile online sunt tot mai multe anunturi postate de catre crescatorii de oi care vand in aceasta perioada carne de miel, la preturi ce variaza intre 15 si 20 de lei kilogramul. In plus, cei care apeleaza la aceasta modalitate de cumparare au ocazia, in cazul in care vor cantitati mai mari, sa obtina si o reducere. De exemplu, unul dintre anunturile postate pe interent suna in felul urmator: “Vand carne de miel pentru Pasti cu pretul de 20 de lei/kilogram. Pretul se negociaza in functie de cantitatea cumparata”.
“De aproximativ doua saptamani am inceput sa vand carne de miel. In plus, am avut solicitari si din partea unor persoane care doreau sa le trimita rudelor in strainatate. Mieii au fost crescuti ecologic, iar pretul unui kilogram este de 18 – 20 de lei, in functie de cantitatea pe care o cumpara o persoana”, ne-a precizat Adrian B., unul dintre cei care primesc solicitari pe Internet.
Chiar daca, in aceasta perioada, in care tot mai multe persoane se confrunta cu lipsa banilor, pare a fi mai avantajoasa cumpararea carnii de miel pentru Pasti de pe internet, de la reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova am aflat ca lucrurile nu sunt deloc asa. “Ca in fiecare an, le recomandam prahovenilor sa cumpere carne de miel pentru Pasti din locurile din piete special amenajate pentru producatori, din supermaketuri sau de la societati de profil. Nu este deloc recomandat ca oamenii sa cumpere carne de miel de pe internet, din curtile oamenilor sau de la colt de strada pentru ca nu au garantia calitatii si mai ales a respectarii normelor sanitare si astfel, risca sa contacteze diverse boli”, ne-a precizat Viorel Bogdan, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova.
Anemary GRIGORE