10 persoane cu dizabilitati, 8 membri de familie si 4 specialisti din Ploiesti si judetul Prahova vor participa, in perioada 12-14 aprilie 2011, la un stagiu de instruire pentru viata independenta organizat de Fundatia Motivation Romania in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si protectia Copilului Prahova. Evenimentul este organizat la Casa Prahoveana, loc. Boldesti Scaieni, str. Ploiesti-Valeni nr. 35J Prahova. Seminarul urmareste cresterea capacitatii adultilor cu dizabilitati de a deveni membri activi ai societatii prin dobandirea de informatii si abilitati practice de viata independenta, ceea ce le sporeste sansele sa se integreze socio-profesional.

Evenimentul este parte a proiectului „Retea pentru incluziune” cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeste in OAMENI!

Proiectul „Retea pentru incluziune” este un proiect strategic cu durata de 3 ani care este implementat la nivelul a trei regiuni: Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia, Regiunea de Dezvoltare Centru si Regiunea de Dezvoltare Sud Vest Oltenia. In judetele Prahova, Sibiu si Mehedinti a fost infiintat cate un Centru de Training Regional. In cadrul acestora se organizeaza evenimente de instruire pentru viata independenta pentru persoane cu dizabilitati motorii la nivel regional. Prin dezvoltarea de parteneriate la nivel local este stimulata implicarea in viata comunitatii a persoanelor cu dizabilitati.