* Ieri, Curtea de Apel Ploiesti a respins cererea de judecare in stare de libertate a lui Nicolae Ceapchie, Catalin Madalin Ceapchie si Constantin Mihalcea, arestati preventiv pentru 29 de zile de catre magistratii Tribunalului Prahova. Cei trei fac parte dintr-un grup infractional retinut la sfarsitul saptamanii trecute, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, fiind suspectati de savarsirea mai multor infractiuni economice, estimate la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi.
* Astazi, in cadrul videoconferintei cu prefectii si autoritatile administratiei publice locale va fi examinat stadiul derularii programelor integrate de gestionare a calitatii aerului. Pentru a evita sanctiunile la adresa tarii noastre, autoritatile locale au termen pana la data de 11 iunie a.c. sa limiteze expunerea cetatenilor la microparticule, cunoscute sub denumirea de PM 10. Acestea se gasesc in special in emisiile poluante generate de industrie, trafic si incalzirea locuintelor, iar inhalarea lor poate duce la afectiuni cardiovasculare, cancer pulmonar, astm si chiar deces prematur.
* Maine, incepand cu orele 10.00, Camera de Comert si Industrie (CCI) Prahova organizeaza la sediul sau o intalnire intre comunitatea de afaceri locala si Consilierii Economici si Comerciali ai unor Ambasade ale tarilor straine la Bucuresti. Initiativa este un pas inainte in demersurile CCI Prahova de a intensifica relatiile de colaborare economica intre firmele prahovene interesate si cele ale altor tari.