* Ciocnirile dintre fortele loiale liderului libian Mummar Gaddafi si rebeli au continuat, ieri, in Libia, iar trupele antiguvernamentale se lupta pentru controlul in orasul petrolier Brega, din estul tarii. In cursul noptii de sambata spre duminica, fortele pro-Gaddafi si-au reluat si atacurile asupra Misrata, al treilea oras ca marime al tarii si ultimul bastion rebel din vest, aflat sub asediu de cateva saptamani.La mai mult de sase saptamani de la izbucnirea revoltelor, soldate cu mii de morti, este greu de apreciat cine este in avantaj, atat din punct de vedere militar, cat si politic, sustin analistii.

* Academia Romana va lansa, astazi, in cadrul adunarii generale festive consacrate implinirii a 145 de ani de la infiintare, Dictionarul Tezaur al Limbii Romane.Ionel Haiduc, presedintele acestui for, a declarat ca va fi lansata o editie deosebita a uneia dintre cele mai vechi lucrari la care s-a trudit in Academie mai bine de 100 de ani, fiind inceputa de Hasdeu si terminat anul trecut. De-a lungul timpului au aparut 37 de volume, dar acum, adunate intr-un format nou, vor fi doar 18.

* De maine incepe perioada de prohibitie la peste. Conform unui ordin comun al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Mediului si Padurilor, privind prohibitia pescuitului in anul 2011, acesta este stabilita la o durata de 60 de zile, in perioada 5 aprilie – 3 iunie inclusiv.