Etapa programata astazi in Liga a III-a de fotbal le confera echipelor prahovene statut de favorite.
Cel mai important dintre toate meciurile in care sunt implicate formatiile prahovene pare a fi cel de la Plopeni, acolo unde orice alt rezultat in afara unui succes al gazdelor diminueaza si mai mult sansele formatiei antrenate de Romulus Ciobanu de a se mentine in acest esalon. In rest, Chimia Brazi, Conpet Ploiesti si AFC Filipestii de Padure nu ar trebui, cel putin teoretic, sa aiba mari probleme in a castiga partidele de astazi.

CONPET PLOIESTI – VIITORUL DOMNESTI

Cu un parcurs care a impresionat pe toata lumea in retur, reusind sa obtina 12 dintre cele 15 puncte puse in joc, formatia „transportatorilor” este favorita si in aceasta partida, mai ales ca va evolua pe teren propriu.
„Epurarea” care a avut loc in lotul Conpetului in pauza dintre tur si retur a fost una eficienta, antrenorul Silviu Dumitrescu mizand acum pe fotbalisti foarte tineri, dispusi sa respecte sarcinile trasate.
De partea cealalta, Viitorul Domnesti este o grupare care a demonstrat ca, daca prinde o zi buna, poate pune probleme oricarui adversar din aceasta serie.
Stiut fiind faptul ca echipa prahoveana primeste greu gol pe teren propriu, este de asteptat ca si partida de astazi sa fie una saracacioasa in goluri, Conpet fiind o grupare mai degraba eficienta decat spectaculoasa.
Arbitri: Bogdan Dumitrache – Marius Constantin si Lucian Stamanichi (toti, din Bucuresti). Observatori FRF: Veronel Silviu Ioan (Galati) si Ion Balaban (Braila).

CSO PLOPENI – ELECTROSID TITU

Plopenarii sunt obligati sa castige jocul de astazi cu Electrosid Titu, pentru a spera la mentinerea in cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii, mai ales ca nici actuala pozitie din clasament, a 13-a, nu ofera prea multe garantii. Adversarul intalnit, in speta Electrosid Titu, nu „s-a omorat” in jocurile din deplasare, in acest sezon avand doar o victorie in partidele disputate pe „terenuri straine”, dar si foarte multe rezultate de egalitate. De la plopenari va absenta fundasul de banda Marian Stanciu, pentru cumul de cartonase galbene. O alta problema cu care se confrunta antrenorul Romica Ciobanu va fi legata de alegerea celor trei jucatori sub 21 de ani care vor fi titularizati, in ultimele jocuri fiind nemultumit de acest capitol.
Arbitri: Alexandru Mihai Kiuta (Brasov) – Claudiu Carstea si Simona Maria Sima (ambii, din Ramnicu Valcea). Observatori FRF: Cristinel Rusu (Focsani) si Ilie Luca (Brasov).

ARGESUL MIHAILESTI – CHIMIA BRAZI

Pentru Chimia Brazi, disputa de astazi cu Argesul Mihailesti reprezinta inca un prilej de a mai strange alte trei puncte in campionat, in tentativa lor de a juca din sezonul viitor pe scena Ligii a II-a. La capitolul absente, tehnicianul Razvan Vlad nu are nicio problema, ba mai mult ii poate folosi si pe Olteanu – jucator care runda precedenta a fost suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene. Dupa acest joc, pentru „chimisti” urmeaza razboiul local cu Conpet Ploiesti, disputa dintre aceste echipe oferind, in ultimii ani, spectacole atractive.
Arbitri: Catalin Popa (Pitesti) – Ionel Radulescu si Laurentiu Dragos Bobeica (ambii, din Calarasi). Observatori FRF: Gheorghe Farcas si Gheorghe Filipeanu (ambii, din Bucuresti).

VIITORUL CHIRNOGI – AFC FILIPESTII DE PADURE

Asa cum anunta primarul Costel Morarescu, obiectivul formatiei sale este clasarea pe podiumul de premiere, iar pentru aceasta jucatorii echipei au nevoie de victorii. Dupa egalul din runda precedenta cu CSO Plopeni, in aceasta etapa AFC Filipestii de Padure se va deplasa pe terenul suferindei Viitorul Chirnogi. Eventualul succes al elevilor lui Dragos Mihalache ar rezolva doua probleme. Prima ar fi legata de faptul ca echipa din Filipesti s-ar mentine pe locul al treilea in clasament, iar a doua ca trupa din Chirnogi va ramane in zona locurilor de retrogradare, acolo unde se mai afla si formatia prahoveana din Plopeni.
La acest joc, Mihalache nu va conta pe portarul Radulescu si nici pe fundasul central Onut, ambii fiind suspendati, Ionescu este accidentat, iar situatia lui Iacob este, in continuare, neclara.
Arbitri: Florin Ochea (Turnu Magurele) – Ionut Cristian Mandita si Alina Trif (ambii, din Bucuresti). Observatori FRF: Victor Stanisteanu (Buzau) si Vasile Nutu (Bucuresti).
Toate partidele care se disputa astazi in Liga a III-a vor incepe la ora 17.00.
Edi MOLDOVAN, Cristi DAMIAN