Anna Kournikova si Enrique Iglesias vor avea un copil
Cantaretul Enrique Iglesias si iubita sa, fosta jucatoare de tenis Anna Kournikova, vor deveni peste cateva luni parintii unui bebelus, potrivit unor surse din anturajul celor doua vedete.Cantaretul spaniol si iubita sa la fel de celebra le-ar fi spus unor prieteni apropiati din Miami ca vor avea un copil care se va naste peste cateva luni. Agentii de presa ai celor doua vedete au refuzat sa confirme aceste informatii. Enrique Iglesias si Anna Kournikova au o relatie din anul 2001, dupa ce fosta jucatoare de tenis a aparut in videoclipul piesei “Escape” de pe albumul omonim lansat de cantaretul spaniol. De atunci, numeroase zvonuri despre o casatorie secreta a celor doua vedete au circulat in presa internationala in 2003 si, din nou, in 2005. In 2007, Enrique Iglesias, in varsta de 35 de ani, a declarat ca nu intentioneaza sa se insoare cu Anna Kournikova, deoarece s-a despartit de ea. Insa in 2010, fosta jucatoare de tenis a confirmat intr-un interviu ca relatia ei cu Iglesias dureaza de peste opt ani, insa nici ea, nici iubitul ei, nu doresc sa se casatoreasca in viitorul apropiat. Anna Kournikova, in varsta de 29 de ani, este o fosta jucatoare de tenis de origine rusa, devenita o veritabila vedeta pe plan international datorita aspectului ei atragator, despre care presa internationala a afirmat in repetate ocazii ca ar fi schimbat imaginea tenisului feminin. Desi nu a castigat niciun turneu WTA, Kournikova s-a aflat pentru o vreme in Top 10 mondial, ocupand pozitia a opta, si a castigat de doua ori Australian Open in proba de dublu, facand pereche, in 1999 si in 2002, cu jucatoarea elvetiana Martina Hingis.

Dupa ce se retrag din fotbal, jumatate dintre fotbalisti ajung la faliment
Fotbalul este unul dintre sporturile in care se castiga cei mai multi bani, dar, cu toate acestea, jumatate dintre fotbalistii care au evoluat in campionatele puternice ale Europei ajung la faliment dupa ce isi pun ghetele in cui. Principalele exemple in acest sens pot fi Garrincha (nr. Manuel Francisco dos Santos), George Best si Paul Gascoigne. Conform unui studiu realizat de catre firma de consultanta Schips Finanz, jumatate dintre fotbalisti ajung la faliment dupa ce se retrag din sportul rege. Problemele legate, in mare masura, de droguri si alcool ii lasa pe sportivi fara sumele importante castigate din diferite contracte. „30% dintre jucatorii in activitate sunt deja faliti, in timp ce alti 50% vor ajunge la fundul sacului dupa ce se vor retrage din fotbal”, se precizeaza in studiul realizat de Schips Finanz. Exemplele sunt destul de multe, fiind vorba aici despre nume mari ale fotbalului cum ar fi Garrincha (Manuel Francisco dos Santos), George Best si Paul Gascoigne. De asemenea, probleme mari are si Diego Armando Maradona, fostul decar al Argentinei avand o datorie de aproximativ 37 de milioane de dolari la fisc. In plus, Maradona a avut nenumarate episoade legate de consumul de alcool si de droguri. Pe aceasta lista se mai afla ghanezul Souleymane Sane, acesta evoluand la mai multe echipe in Germania (SC Freiburg, FC Nurnberg), acolo unde a castigat multi bani. In prezent, Sane are patru copii si este nevoit sa se descurce dintr-un salariu de 1500 de euro pe luna. Nici Bum-Kun Cha (Coreea de Sud) si germanul Erwin Kostedde (a jucat printre altele la Borussia Dortmund) nu au stat mai bine la acest capitol, Cha investind fara acoperire in proprietati imobiliare, in timp ce Erwin a fost inselat de catre un consultant financiar. Printre ultimele nume de pe lista se afla Ailton (a castigat la un moment dat 100.000 de euro pe saptamana de la Werder Bremen) si Marcelinho (a jucat, printre altele, la Marseille, Hertha BSC si VfL Wolfsburg), cei doi jucatori brazilieni aflandu-se intr-o situatie financiara precara dupa ce au castigat milioane de euro de-a lungul carierei profesioniste.

Justine Henin renunta la tenis
Fost lider mondial in tenisul feminin, Justine Henin a decis sa se retraga din sportul alb (pentru a doua oara), decizia jucatoarei din Belgia fiind anuntata de catre un purtator de cuvant. Henin a luat aceasta hotarare dupa ce a suferit o accidentare la cot. In varsta de 28 de ani, Justine s-a retras pentru prima data din tenis in anul 2008, dupa ce a castigat de-a lungul carierei nu mai putin de sapte turnee de Grand Slam (Australian Open 2004, Roland Garros 2003, 2005, 2006, 2007, US Open 2003, 2007). In acest an, Henin a fost eliminata in turul trei de la Australian Open de catre Svetlana Kuznetsova (Rusia, favorita numarul 23) in doua seturi, scor 6-4, 7-6(8). „Dupa accidentarea de la Wimbledon (n.r.-2010), stiam ca va fi foarte greu sa revin. Cu toate acestea, am decis sa ma pregatesc in continuare si sa incerc sa nu ma retrag. Am facut mai multe teste in ultimele zile, dar, din pacate, ele mi-au confirmat un lucru: voi fi nevoita sa ma retrag dupa ce m-am accidentat la cot la Australian Open. Imi pare rau, am sperat la o altfel de revenire in tenis si la un alt final. Am intors cu aceasta ocazie inca o pagina din viata mea” – Justine Henin, pe site-ul oficial.